Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Na drugoj turi u pratnji glumca koji tumači inspektora obilaze mjesta važna za bečku pravosudnu povijest, poput mjesta zločina
Objavljeno: 24.07.2020. 12:01  
Vožnja fijakerom u Beču na nov i zabavan način
Vožnja fijakerom u Beču na nov i zabavan način

Onaj tko se od srpnja do rujna ove godine nađe u Beču, može ga doživjeti na poseban i zabavan način. Suradnjom kazališne redateljice Susite Fink i fijakeristice Martine Michelfeit-Stockinger, građani Beča i turisti mogu uživati u raznim tematskim obilascima fijakerom s naglaskom na književnost, kriminalistiku i glazbu te se na potpuno drukčiji način upoznati s poviješću i kulturom austrijske prijestolnice. 

Na  početku ovog zanimljivog iskustva putnike elegantnih kočija očekuje kratko predavanje o konjima. Uz fijakeristicu nalaze se i domaći umjetnici koji će ih na razne načine upoznati s određenim građevinama i mjestima u gradu. Tijekom jedne takve tematske vožnje putnici, primjerice, mogu uživati u lutkarskim predstavama, pričama, legendama i recitiranju pjesama. Na drugoj turi u pratnji glumca koji tumači inspektora obilaze mjesta važna za bečku pravosudnu povijest, poput mjesta zločina. U kolovozu će u čast 250. obljetnice Beethovenova rođenja biti uvedene dvije posebne ture kojima će se ljubitelji klasike provesti po dijelovima Beča u kojima je slavni skladatelj i pijanist stanovao. Kroz brojne anegdote o njegovim selidbama upoznat će se s manje poznatim činjenicama o njegovu životu poput one da je u Beču promijenio čak 25 adresa, a cijeli će doživljaj upotpuniti koncert uživo na početku i kraju vožnje.

Ovakvi tematski obilasci fijakerom traju od 30 do 120 minuta, a po kočiji u kojoj se može voziti četvero do petero osoba potrebno je izdvojiti između 120 i 320 eura.

  isprintaj članak