Trnje – prostor i ljudi
U sklopu projekta Zagrebački kvartovi, Muzej grada Zagreba objavio je novu publikaciju, knjigu / katalog izložbe Trnje – prostor i ljudi. ...
Trebaju li muškarci častiti prilikom prvog spoja
Vječno je pitanje trebaju li muškarci častiti prilikom prvoga izlaska s nekom djevojkom (ženom). ...
Svjetski dan tune - bitne vrste koja zaslužuje to priznanje
Ribolov tune na Tihom oceanu nedvojbeno najbolji i najodrživiji na svijetu ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
#WELOVESOUND festival će biti održan 1. lipnja na Velikom jezeru Jarun.
Objavljeno: 29.05.2019. 16:50  
#WELOVESOUND ove subote, 1. lipnja, na Jarunu
#WELOVESOUND ove subote, 1. lipnja, na Jarunu

Neki od najpoznatijih svjetskih DJ-a elektroničke glazbe rasplesat će Zagreb ove subote, 1. lipnja na #WELOVESOUND festivalu, a poseban naglasak stavljen je na produkciju zvuka te uređenje festivala. Kako se ovog vikenda u Zagrebu konačno očekuje lijepo i toplo vrijeme, prilika je ovo za vrhunsku zabavu na otvorenom. 

„Veseli me što nas u subotu očekuje lijepo vrijeme, to nam je jako bitno. Mislim da će biti pravi zagrebački summer opening, očekujemo jako odlično ozračje i glazbenu ponudu. Program počinje u 16 sati na Jarunu i trajat će sve do pet ujutro, a od 5,30 selimo se u klub Aquarius gdje će biti after party. Gosti dolaze iz cijele Europe, a ja pozivam sve da nam se pridruže i provjere zašto je ovo omiljeni zagrebački festival!" – izjavio je Dalibor Oliver Zjačić, organizator #WELOVESOUND festivala. 

Mjesto održavanja između Velikog jezera Jarun i savskog nasipa, pored skate parka, okruženo je zelenilom i drvećem. Za uređenje se koriste četiri tehnologije svjetlećih instalacija, a bit će postavljen i drveni plesni podij. 

„Sve kulturno-zabavne manifestacije za Zagreb znače više posjetitelja, a manifestacije poput #WELOVESOUNDA sa svojom ciljanom skupinom, a to su mladi, pomažu Zagrebu smjestiti se na karti turističkih i glazbenih odredišta.'' – izjavio je Nikola Stojadinović, savjetnik u Gradskom uredu za kulturu. Festival se održava u suradnji s Gradom Zagrebom te TZ grada Zagreba. Festival organizira iskusni tim Sonus festivala, koji je treću godinu zaredom proglašen najboljim festivalom u Hrvatskoj.

Američki superstar DJ Seth Troxler predvodi glazbena imena koja će zabavljati nekoliko tisuća gostiju koliko ih se očekuje ove godine. Ovaj glazbenik, koji je 2013. godine proglašen najboljim na svijetu prema Resident Advisoru, u Zagreb dolazi nakon nastupa na Movement Electronic Festivalu u Detroitu. 

Uz njega, na festivalu će nastupiti i Švicarka Sonja Moonear. Ona je prošle godine unatoč kiši napravila odličnu atmosferu. Sonja je jedna od najtraženijih DJ-ica na svijetu što potvrđuje i podatak da je samo u prvih pet mjeseci ove godine imala čak 25 nastupa u 15 zemalja na različitim krajevima svijeta.  

Na #WELOVESOUND će nastupiti još tri cijenjena i iskusna DJ-a, predstavnik francuske house scene - Dyed Soundorom, jedan od osnivača svjetski poznate izdavačke kuće Visionquest - Shaun Reeves te Luca Cazal, resident jednog od najpoznatijih svjetskih klubova DC10 na Ibizi. Domaće glazbenike ove godine predstavlja jedan od najboljih hrvatskih DJ-a te nagrađivani producent Andrea Ljekaj, poznat po nedavnom remixu za Josipu Lisac.

  isprintaj članak