Samo do 1560. godine ubijeno je oko 15 milijuna ljudi
Papa Aleksandar VI. izdao je nekoliko papinskih bula u kojima se otvoreno zagovara i opravdava porobljavanje domorodačkih naroda Kariba i Amerike, sve to u kori ...
Dezinfekcija doma na pametan način
Kako najbolje pristupiti čišćenju u kućanstvu, kao i prepoznati i dezinficirati neka mjesta s uobičajenim žarištem klica. ...
Koronavirus smanjio zagađenje zraka u Europi i svijetu
Objavljene karte prikazuju promjene u količini dušičnog dioksida (NO2) - zagađivača koji uglavnom nastaje od upotrebe fosilnih goriva. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Među više od 150 vrsta whiskyja naći će se i neke ekskluzivne vrste whiskyja
Objavljeno: 05.02.2020. 22:30  
Whisky Fair u Zagrebu u petak i subotu 7. i 8. veljače
 Whisky Fair u Zagrebu u petak i subotu 7. i 8. veljače

Whisky Fair Zagreb održat će se u petak i subotu 7. i 8. veljače u Plaza Event Centru. Uz whiskyje, koji su glavna „tema" sajma, posjetitelji će ove godine moći upoznati i votke, ginove i likere koji će biti u ponudi Fine spirits zone.

Među više od 150 vrsta whiskyja naći će se i neke ekskluzivne vrste whiskyja, koje nisu dostupne u prodaji u Hrvatskoj. Posjetitelji će moći kušati tri whiskyja iz edicije Game of Thrones: Clynelish Reserve Game of Thrones House Tyrell, Talisker Select Reserve Game of Thrones House Greyjoy i Oban Bay Reserve Game of Thrones The Night's Watch. To su tri najbolja malta iz serije GoT. 

U ponudi će biti i Bruichladdich Islay Barley Coull, Cruach, Dunlossit, Island & Mulindry i Port Charlotte 10 YO Heavily Peated iz destilerije Bruichladdich koja je poznata kao dom najdimljenijih whiskyja. Ljubitelji sherry nota će moći pronaći dva klasika škotskih maltova u ruhu bogatog andaluzijskog sherryja: Glen Garioch 15 YO Sherry Cask Matured i Mortlach 16YO Distiller's Dram. Kao posebnu poslasticu za ljubitelje toga pića bit će i nekoliko pokretača novog vala koji su postali klasici: Compass Box Spice Tree Blended Malt, Benromach 10 YO i Kilkerran Glengyle 12 YO!

Fine će ponuditi Glendronach Grandeur 27yo i Batch 10, a u ponudi najpovoljnije kupnje bit će Kilchoman Machir Bay. Miva će ekskluzivno ponuditi Ardbeg Perpeetum koji premijerno dolazi na hrvatsko tržište upravo na Whisky Fairu! 

Whisky Fair svake godine ima i poučnu ulogu na četiri whisky radionice različitih razina među kojima je i besplatna radionica koja povezuje whisky i kavu te gin radionica. Jednu od radionica održat će Billy Abbott, predstavnik jedne od najpoznatijih whisky stranica The Whisky Exchange. Pripremljeni su se i razni nagradni natječaji, a u subotu od 22 sata bit će održana Aukcija otvorenih boca. 

Na Whisky Fairu nastupit će grupa Vatra u subotu od 23 sata. (T. Radić)


  isprintaj članak