Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vinari i vinarstvo
Enogastronomski vrhunski doživljaji u Rijeci, Zadru, Poreču, Splitu i Zagrebu
Objavljeno: 08.04.2021. 11:28  
Wine EnoGastro Vip Event: Svaki tjedan, event jedan!
Wine EnoGastro Vip Event: Svaki tjedan, event jedan!

Soparnik (slika: Ricerca Mercato)

Dok se razna događanja otkazuje zbog korona-krize, Wine Vip Event i ove godine planira organizirati projekte na području turizma i ugostiteljstva. Nakon četiri godine i 17 uspješno organiziranih događaja, agencija Ricerca Mercato dodatno je obogatila ponudu i sadržaj događanja u njiohovoj organizaciji što je rezultiralo promjenom imena samog događanja u Wine Enogastro Vip Event. 

Osnovni cilj ove međunarodne konferencije vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca je poduka, podizanje kvalitete usluge i međusobno povezivanje proizvođača/ponuđača i ugostiteljsko-turističkog sektora. Kako bi taj cilj i ostvarili, Wine Enogastro Vip Event ovog će lipnja okupiti vrhunske vinare i vinogradare, enologe, edukatore i vodeće mjesne proizvođače gastronomskih delicija kako bi ih povezali s ugostiteljima, hotelijerima te turističkim djelatnicima.

Iako je u "novom normalnom” nepredvidljiost postala pravilo, a ne iznimka, Ricerca Mercato ne smatra to opravdanjem da cjelokupan ugostiteljsko-turistički sektor prestane raditi na poduci i poboljšanju ponude i usluge. Stoga ova lijepa priča ne staje niti tijekom ovih izazovnih vremena. Ova želja za poboljšanjem i napretkom hrvatskog ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma općenito nije prošla nezamijećeno niti od strane Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske gospodarske komore koji su partneri događaja, a Ministarstva turizma i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske su pokrovitelji.

 

Ova jedinstvena i drugačija događanja održati će se u hotelima i restoranima koji imaju odgovarajuće otvorene i natkrivene terase i prostore radi epidemioloških mjera. Ovogodišnji gradovi domaćini Wine EnoGastro vip eventa su:

•          Rijeka (2.6.2021.)

•          Zadar (9.6.2021.)

•          Poreč (17.6.2021.)

•          Split (23.6.2021.)

•          Zagreb (01.7.2021.)

Gosti će moći uživati u enogastronomskim radionicama i prezentacijama koje će voditi vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, barmeni, chefovi i baristi; dok će između predavanja i radionica, svi gosti moći kušati proizvode svih izlagača te se s njima poslovno povezati i dogovoriti suradnju. Na kraju programa slijedi tradicionalna degustacijska poučna večera sljubljivanja hrane i vina.

  isprintaj članak