Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Prva kušaonica Vinoljubaca u njihovom novom domu – Studiju smijeha
Objavljeno: 11.09.2019. 18:16  
Wine&Fun by Vinoljupci petak, 13. rujna u Gajevoj ulici
Wine&Fun by Vinoljupci petak, 13. rujna u Gajevoj ulici

Monte Christo vina iz mora

 

Stara narodna poslovica kaže: "Sve dok u čaši imaš vina, ne može ti se dogoditi ništa loše." Dovoljan razlog da posjetite vinsku kušaonicu Wine&Fun u režiji Vinoljubaca, koja je na rasporedu upravo u petak, 13. rujna, s početkom u 18 sati. 

Ovo je ujedno i prva kušaonica Vinoljubaca u njihovom novom domu. Riječ je o klubu Studio smijeha, smještenom u Gajevoj ulici, koji je javnosti od ranije poznat po popularnim stand-up programima, a koji je odnedavno postao multikulturalno mjesto na kojoj se održavaju raznovsni večernji programi, svirke, koncerti, plesnjaci, književne promocije i kreativni eno-gastro sadržaji.

Na kušaonici će se predstaviti ukupno sedam vinarija s područja Hrvatske. Uz javnosti već dobro poznate vinarije Iuris, Trapan i Tomaz, prisutnim ljubiteljima vina predstavit će se i neke manje, samozatajne vinarije koje – vjerujemo – čeka velika vinska budućnost. To su, primjerice, vina Matočec, „odrasla" na podravačkim pijescima, mlada kutjevačka vinarija Kaptol, izvrsna zadarska vina Fiolić te pelješka zvijezda u usponu - vinarija Monte Christo.

Ulaznica po cijeni od 100 kn posjetiteljima omogućuje neograničeno kušanje vina tijekom cijele večeri. A osim prilike za kušanje vina, prisutni vinoljupci imat će priliku upoznati vinare, saznati više o izloženim vinskim etiketama te uživati u ukusnim zalogajima i živoj glazbenoj kulisi za koju će se pobrinuti akustični dvojac (prikladnog naziva) Pi(j)em. 

 

Udruga Vinoljupci djeluje od 2014.godine na promicanju vinske kulture i turizma. Do sada je organizirala ukupno sedam vinskih festivala na otvorenom, te brojna manja vinska događanja i susrete s ciljem kreiranja vinskog identiteta Zagreba i promicanja vinske kulture na neformalan i zabavan način. 

Večernja vinska druženja zamišljena su na način da žarište stave na najviše deset vinarija, čime se svakom pojedinom izlagaču osigurava dovoljno prostora za razgovor s potrošačima i za kvalitetno predstavljanje nekoliko vinskih etiketa što je važno prvenstveno zbog svoje poučnosti. Naime, upoznavanjem vina i vinara posjetitelji usvajaju znanja o izvornim i domaćim sortama, načinu i stilu proizvodnje vina, značajkama teroira te su mentalno u mogućnosti „smjestiti" vina i vinare na vinsku kartu Hrvatske. 

Ulaganje u poduku potrošača od neupitne je važnosti za uspjeh na relativno malom vinskom tržištu kao što je Hrvatska. Dosadašnje iskustvo pokazuje kako posjetitelji naših vinskih kušaonica, ohrabreni opuštenim pristupom u kojem se od njih ne očekuje prethodno vinsko predznanje, u vrlo kratkom roku postaju pravi mali ambasadori vina i vinske kulture. 

  isprintaj članak