Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vinari i vinarstvo
Organizatori, u suradnji s udrugom Panonski pivarski sindikat, organiziraju i dvije radionice o kućnom kuhanju i stilovima piva.
Objavljeno: 08.01.2020. 05:48  
WineOS festival vina u Osijeku 10. i 11. siječnja 2020.
WineOS festival vina u Osijeku 10. i 11. siječnja 2020.

Šesti festival WineOS festival vina, delicija i ugodnog življenja održat će se 10. i 11. siječnja 2020. u dvorani Gradski vrt u Osijeku u novom značajno većem izložbenom prostoru na 1.900 četvornih metara - rečeno je na konferenciji za novinare.

Vinske radionice, koje počinju u petak, 10. siječnja u 13 sati, pričom o bijelim sortama Dalmacije vodit će novinar, pisac i bloger Željko Garmaz. Sat vremena kasnije, najbolji sommelier Siniša Lasan predstavit će vina Hercegovine, a u 15,30 sudionici će imati priliku upoznati se s arhivom Davora Zdjelarevića. Od 16,30 bit će predstavljena vinarija Tri oraha s najskupljim vinima na Balkanu. U 17,30 sati slijedi predstavljanje poznatog mađarskog vinara Csabe Malatinskog, a u 19 počinje radionica o velikim crvenim vinima Makedonije.

I drugi dan, subota, 11. siječnja, bit će pun događanja koja počinju u 13 sati radionicom o pelješkom vinu i kamenicama. Sat vremena kasnije bit će premijerno predstavljanje nekoliko vina, dok će od 15 sati poznati vinski novinar Ivo Kozarčanin predstavljati macerirana bijela vina s Plešivice. Od 16 sati vinski novinar Tomislav Ivanović predstavit će manje poznate sorte vina iz Srbije a u 17 sati slijedi radionica na kojoj će biti kušaanje rariteta iz arhive istarskog vinara Morena Degrassija. U 18 sati će Ivan Enjingi predstavljati svoja vina iz 2003. godine.

I kod radionica bit će nešto potpuno novo. Organizatori, u suradnji s udrugom Panonski pivarski sindikat, organiziraju dvije radionice o kućnom kuhanju i stilovima piva.

Novost je i velika pozornica na kojoj će tijekom oba dana biti predstavljana vina i održati kuharski show program.

Festival će oba dana biti otvoren za posjetitelje od 15 do 21 sat. (T. Radić)

  isprintaj članak