Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Pohvaljeni i priznati su zbog poslovne prakse najviših zahtjeva koji uravnotežuju potrebe „ljudi, planeta i zarade“ unutar područja putovanja i turizma
Objavljeno: 04.04.2019. 12:42  
WTTC objavio pobjednike nagrade Turizam za sutra 2019. godine
WTTC objavio pobjednike nagrade Turizam za sutra 2019. godine
Kambodža
 

Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC) objavilo je popis vodećih 2019. u održivom turizmu na svečanosti dodjele nagrada Turizam za sutra dodijeljene u Sevilli, Španjolskaa.

Pobjednici WTTC turizma za sutrašnjicu 2019. pohvaljeni i priznati su zbog poslovne prakse najviših zahtjeva koji uravnotežuju potrebe „ljudi, planeta i zarade" unutar područja putovanja i turizma.

 

Pobjednici nagrade Turizam za sutra 2019. su:

Nagrada za klimatsku akciju - Bucuti & Tara Beach Resort, Aruba

Nagrada za ulaganje u ljude - Lemon Tree Hotels Limited, Indija

Destination Stewardship Award - Vijeće održivog odredišta u St. Kittsu, St. Kitts i Nevis

Nagrada za društveni utjecaj - Awamaki, Peru

Nagrada Changemakers - SEE Turtles, SAD

 

Dobitnike je ocijenila neovisna skupina stručnjaka na čelu s prof. Grahamom Millerom, izvršnim dekanom, profesorom održivosti u poslovanju Sveučilišta u Surreyu. Na raspravi su sudjelovali znanstvenici, poslovni ljudi, nevladine organizacije i predstavnici vlada koji su smanjili popis od 183 prijave na samo petnaest finalista. Proces ocjenjivanja u tri faze uključivao je temeljit pregled svih prijava, nakon čega su uslijedile ocjene finalista i njihova inicijativa na licu mjesta.

Pobjednika u svakoj kategoriji odredio je Odbor za izbor pobjednika za WTTC Tourism for Tomorrow Awards 2019., kojim je predsjedavala Fiona Jeffery OBE, osnivač i predsjednica, Just a Drop, a sastavljen od Wolfgang M. Neumanna, neizvršnog direktora i strateškog savjetnika, Sektor globalne gostoljubivosti, putovanja i turizma; John Spengler, Akira Yamaguchi, profesor zdravlja okoliša i ljudskog stanovanja, Harvard T.H. Chanova škola javnog zdravlja; i Louise Twining-Ward, viši stručnjak za privatni sektor, Globalni turistički tim, Svjetska banka.

Gloria Guevara, predsjednica i izvršna direktorica, WTTC, komentirala je kako je u 2018. godini, sektor putovanja i turizma postao 10,4% svjetskog BDP-a i podržao 319 milijuna radnih mjesta širom svijeta. Stoga je bitno da nastavimo rasti na najodrživiji i odgovorniji mogući način. 

 

Cjelokupan popis pobjednika i finalista:

Nagrada za klimatsku akciju, za organizacije koje poduzimaju značajan i mjerljiv rad na smanjenju razmjera i utjecaja klimatskih promjena:

Pobjednik: Bucuti & Tara Beach Resort, Aruba

Finalist: Brando, privatni otok Tetiaroa, Francuska Polinezija

Finalist: Turizam Holdings Limited, Novi Zeland

 

Nagrada za ulaganje u ljude, za organizacije koje pokazuju vodstvo u postajanju uzbudljivim, atraktivnim i pravednim prema zaposlenim u sektoru:

Pobjednik: Lemon Tree Hotels Limited, Indija

Finalist: Reserva do Ibitipoca, Brazil

Finalist:  Shanga by Elewana Collection, Tanzanija

               

Destination Stewardship Award, za organizacije koje pomažu mjesto za napredak i iznose svoj jedinstveni identitet u korist svojih stanovnika i turista:

Pobjednik: Vijeće održivog odredišta St. Kitts, St. Kitts i Nevis

Finalist: Grupo Rio da Prata, Jardim i Bonito, Brazil

Finalist: Geografski rezervat Masungi, Filipini

 

Nagrada za socijalni utjecaj, za organizacije koje rade na poboljšanju ljudi i mjesta na kojima djeluju:

Pobjednik: Awamaki, Peru

Finalist: Intrepid Group, Australija

Finalist: Otok Nikoi, Indonezija

 

Nagrada Changemakers, ove godine usmjerena na organizacije koje se bore protiv ilegalne trgovine divljim životinjama kroz održivi turizam:

Pobjednik: SEE Turtles, SAD

Finalist: Kelompok Peduli Lingkungan Belitung (KPLB), Indonezija

Finalist: Kamp za kardamom, Kambodža

 

 

Više o turističkim nagradama: 

https://www.turistplus.hr/hr/o_industriji_medunarodnih_turistickih_nagrada/603/

 


  isprintaj članak