Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Ovo kriza bez presedana imala je razoran utjecaj na sektor turizma i putovanja
Objavljeno: 04.05.2021. 17:44  
WTTC zahtijeva jasna pravila i dosljedan protokol za putovanja na ministarskom sastanku G20
WTTC zahtijeva jasna pravila i dosljedan protokol za putovanja na ministarskom sastanku G20

Phnom Penh (slikao: Željko Marušić)

Svjetsko turističko tijelo poziva čelnike G20 da se zalažu za hitan povratak međunarodnih putovanja kako bi se oporavili milijuni radnih mjesta

Gloria Guevara, predsjednica i izvršna direktorica Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) održala je danas uvodni govor na sastanku ministara turizma G20, dok su se ministri okupljali kako bi razgovarali o G20 Rimskim smjernicama za budućnost turizma.

WTTC je istaknuo kako je ovo kriza bez presedana imala razoran utjecaj na sektor te da će jasna pravila i protokol za ponovno pokretanje međunarodne mobilnosti biti presudni za njezin održiv i dugoročan oporavak.

WTTC je pozvao da je sada potrebno poduzeti mjere za spašavanje milijuna radnih mjesta u cijelom sektoru turizma koja ovise o trenutnom nastavku međunarodnih putovanja te da neće biti održive i prilagodljive budućnosti, osim ako se ne oporavimo od ove krize.

Gloria Guevara rekla je: „Smjernice se bave važnošću održivosti, sigurnog kretanjai načinom na koji kolektivno upravljamo budućim krizama, zadržavajući svoju otpornost i usredotočujući se na digitalnu tranziciju kako bismo omogućili neometanije putničko iskustvo. Ti su prioriteti usklađeni s prioritetima privatnog sektora.

Međutim, ne smijemo izgubiti iz vida činjenicu da još nismo izašli iz krize, a sada je potrebna hitna akcija kako bi se spasilo 62 milijuna radnih mjesta izgubljenih prošle godine u svijetu, s još mnogo milijuna koji su još uvijek u opasnosti.

Tijekom ovog važnog sastanka, WTTC je naglasio razorni utjecaj koji je covid-19 imao na naš sektor, sa svojim doprinosom svjetskom BDP-u koji je prošle godine opao nevjerojatnih 49,1%, u usporedbi s ukupnim svjetskim gospodarstvom koje je palo za samo 3,7%. Nadalje, ovaj nevjerojatno važan sektor pretrpio je gubitak od gotovo 4,5 milijarde američkih dolara.

Potrebna su nam jasna pravila i sporazumi među zemljama da bismo sigurno obnovili međunarodna putovanja, što će zauzvrat omogućiti povratak sigurnih međunarodnih putovanja i vratiti milijune radnih mjesta. Također će zaštititi sektor koji će imati ključnu ulogu u pokretanju gospodarskog oporavka u svijetu.

Privatni sektor ostaje predan suradnji s javnim sektorom kako bi osigurao brz oporavak, što je značajno potaknuto uvođenjem cjepiva. Međutim, ima još puno posla s mnogim dijelovima svijeta koji još uvijek pate od pandemije.

 WTTC-ov nedavni Globalni summit u Cancunu dokazao je da se međunarodna putovanja mogu sigurno nastaviti kombinacijom cjepiva, sveobuhvatnim i isplativim ispitivanjima, poboljšanim zdravstvenim i higijenskim mjerama i obveznim nošenjem maski."

WTTC se zahvalio Italiji, predsjedavajućem G20 na njihovom vodstvu i uključivanju privatnog sektora u ovu važnu platformu, a također je odao priznanje Saudijskoj Arabiji koja je predsjedala G20 2020. godine i prepoznao važnost suradnje s privatnim sektorom u turizmu u izjavi.

  isprintaj članak