Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Svježim zrakom protiv koronavirusa
Objavljeno: 20.03.2020. 13:02  
Za prozračivanje nije dovoljno prozor otvoriti na pet minuta
Za prozračivanje nije dovoljno prozor otvoriti na pet minuta

Zbog pojave koronavirusa potrebno je prozore širom otvarati nekoliko puta dnevno, a klima uređaje postaviti na povišeni stupanj rada. 

Kako bismo smanjili mogućnost zaraze koronavirusom bitno je redovno prozračiti radni i kućni prostor. Pravilnim prozračivanjem smanjit ćemo koncentraciju onečišćivača, i mikrobioloških (!) i poboljšati kakvoću zraka. Uprkos upozorenjima da prozore treba imati zatvorene radi štednje energije, odlučite se za zdravlje. Upravo neredovito i premalo zračenje prostorija pridonosi češćem razvoju kapljičnih bolesti u doba grijanja!

 

Držite širom otvorene prozore najmanje 10 minuta

Teško je reći koliko je stvarno dugo potrebno imati otvoren prozor budući da je riječ o različitim volumenima prostora. Ipak, po deset minuta nekoliko puta na dan bi trebalo biti dovoljno. Naime, nakon jednokratne izmjene zraka u prostoru, koncentracija onečišćivača se smanjuje na 63 posto, a prozrači li se prostor pet puta na dan, količina onečišćivača pada na svega jedan posto početne koncentracije!

 

Kada ste zadnji put očistili filtere klimatskih uređaja?

Sada vam nitko neće doći, ali se sami prihvatite čišćenja filtera klima uređaja. O tome kako to učiniti lako je naći na internetu. Naravno, prvom zgodom naručite stručnjaka koji će to kvalitetno obaviti kako biste i na taj način smanjili broj mikroba u svom životnom prostoru.

  isprintaj članak