Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Utičnice će u indijskim vlakovima biti bez struje od 23 sata do 5 sati ujutro
Objavljeno: 31.03.2021. 09:21  
Zabranjeno punjenje elektroničkih uređaja i mobitela u vlakovima noću
Zabranjeno punjenje elektroničkih uređaja i mobitela u vlakovima noću

Slika: Indijske željeznice

Indijske željeznice su odlučile zabraniti putnicima upotrebu mobilnih stanica za punjenje u vlakovima između 23 sata i 5 sati ujutro kao mjeru predostrožnosti protiv širenja požara, rekli su u utorak visoki dužnosnici.

Zapadna željeznica već je krenula sa zabranom 16. ožujka prekidajući opskrbu strujom utičnica za punjenje između tog vremenskog razdoblja. "To je uputa Željezničkog odbora za sve željeznice. Počeli smo je provoditi od 16. ožujka" - rekao je Sumit Thakur iz Zapadne željeznice.

Još 2014. godine je povjerenik za željezničku sigurnost preporučio je isključenje stanica za punjenje između 23 sata i 5 sati ujutro, ubrzo nakon požara u Bangalore-Hazur Sahib Nanded Expressu. Željeznički odbor na kraju je izdao takve naredbe svim željezničkim zonama.

S obzirom na nedavne slučajeve požara, učinili su potrebno kao mjeru predostrožnosti i čak je ranije Željeznički odbor izdao takve naredbe. Snaga s glavne razvodne ploče za ove točke isključit će se od 23 sata do 5 sati. prijepodne ", rekao je Guganesan.

Nakon nedavnih požara zabilježenih u nekim vlakovima donijeta je odluka o ograničenju upotrebe utičnica za punjenje elekroničkih uređajai mobitela noću kao mjera predostrožnosti. Mnogi slučajevi manjih požara prijavljeni su u vlakovima na dugim relacijama, a nastali su zbog prekomjernog punjenja elektroničkih uređaja.

Indijske željeznice su također najavile mnoštvo akcija protiv pušenja i nošenja zapaljivih predmeta, koji su očito bili i uzrok nekih nedavnih požara u vlakovima.

Nacionalni prijevoznik naložio je zonskim željeznicama da pokrenu intenzivnu sedmodnevnu akciju podizanja svijesti kako bi sve sudionike, uključujući korisnike željeznica i zaposlenike, podučilii o mjerama predostrožnosti koje treba poduzeti protiv požara.

  isprintaj članak