Začinite svoj život začinjenom napuhnutom smeđom rižom | Objavljeno: 08.02.2020. 11:16 |
Začinjena napuhnuta smeđa riža
(Obrok za četiri osobe)
Sastojci:
3 češnja češnjaka s ljuskom na sebi
3 žlice ulja za kuhanje
1 čajna žličica senfa
1 žličica kima
½ žličice crvenog čilija u prahu (može i kajenski)
⅛ žličice morske soli
⅛ žličice kurkume
4-5 suhih čilija
3 curry lišća
¼ šalica suhog isjeckanog kokosa (sušeni kokos)
¼ šalice kasa, grubo nasjeckane
¼ šalica kikirikija, grubo nasjeckanog
4 šalice napuhane riže, po mogućnosti smeđe
malo listova metvice, nasjeckanih
1 limeta za posluživanje
Priprema:
1. Lagano zgnječite češnje češnjaka.
2. Zagrijte ulje u velikom woku ili tavi na srednjoj do srednje jakoj vatri.
3. Dodajte češnjak, sjemenke senfa, kim (kumin), čili u prahu, sol, kurkumu, sušeni čili i curry lišće. Kuhajte približno minutu, često miješajući kako bi se začini dobro pomiješali i ravnomjerno premazali uljem, te kako se začini ne bi zapalili.
4. Dodajte kikiriki i kuhajte minutu, često miješajući.
5. Dodajte kaše i kuhajte dvije minute, često miješajući. Orašasti plodovi bi do ovog trenutka trebali lagano pržiti.
6. Dodajte kokos i kuhajte minutu, često miješajući.
7. Smanjite temperaturu kuhanja na nisku i dodajte umućenu rižu. Kuhajte oko 3-5 minuta, često miješajući da se napuhana riža premaže uljem i začinima.
8. Ostavite da se ohladi. Od ovog se trenutku ovu začinjenu punjenu rižu može čuvati u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi nekoliko dana.
9. Prilikom posluživanja ukrasite listovima metvice i naribajte malo limete. Poslužite s kriškom limete da se stisne, neposredno prije jela (kako ne bi postala sočna).
Vrijeme pripreme: 30 min
![]() |