Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Začinite svoj život začinjenom napuhnutom smeđom rižom
Objavljeno: 08.02.2020. 11:16  
Začinjena napuhnuta (smeđa) riža
Začinjena napuhnuta (smeđa) riža

Začinjena napuhnuta smeđa riža

(Obrok za četiri osobe)

 

Sastojci:

3 češnja češnjaka s ljuskom na sebi

3 žlice ulja za kuhanje

1 čajna žličica senfa

1 žličica kima

½ žličice crvenog čilija u prahu (može i kajenski)

⅛ žličice morske soli

⅛ žličice kurkume

4-5 suhih čilija

3 curry lišća

¼ šalica suhog isjeckanog kokosa (sušeni kokos)

¼ šalice kasa, grubo nasjeckane

¼ šalica kikirikija, grubo nasjeckanog

4 šalice napuhane riže, po mogućnosti smeđe

malo listova metvice, nasjeckanih

1 limeta za posluživanje

 

Priprema:

1. Lagano zgnječite češnje češnjaka.

2. Zagrijte ulje u velikom woku ili tavi na srednjoj do srednje jakoj vatri.

3. Dodajte češnjak, sjemenke senfa, kim (kumin), čili u prahu, sol, kurkumu, sušeni čili i curry lišće. Kuhajte približno minutu, često miješajući kako bi se začini dobro pomiješali i ravnomjerno premazali uljem, te kako se začini ne bi zapalili.

4. Dodajte kikiriki i kuhajte minutu, često miješajući.

5. Dodajte kaše i kuhajte dvije minute, često miješajući. Orašasti plodovi bi do ovog trenutka trebali lagano pržiti.

6. Dodajte kokos i kuhajte minutu, često miješajući.

7. Smanjite temperaturu kuhanja na nisku i dodajte umućenu rižu. Kuhajte oko 3-5 minuta, često miješajući da se napuhana riža premaže uljem i začinima.

8. Ostavite da se ohladi. Od ovog se trenutku ovu začinjenu punjenu rižu može čuvati u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi nekoliko dana.

9. Prilikom posluživanja ukrasite listovima metvice i naribajte malo limete. Poslužite s kriškom limete da se stisne, neposredno prije jela (kako ne bi postala sočna).

 

Vrijeme pripreme: 30 min

  isprintaj članak