Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Začinite svoj život začinjenom napuhnutom smeđom rižom
Objavljeno: 08.02.2020. 11:16  
Začinjena napuhnuta (smeđa) riža
Začinjena napuhnuta (smeđa) riža

Začinjena napuhnuta smeđa riža

(Obrok za četiri osobe)

 

Sastojci:

3 češnja češnjaka s ljuskom na sebi

3 žlice ulja za kuhanje

1 čajna žličica senfa

1 žličica kima

½ žličice crvenog čilija u prahu (može i kajenski)

⅛ žličice morske soli

⅛ žličice kurkume

4-5 suhih čilija

3 curry lišća

¼ šalica suhog isjeckanog kokosa (sušeni kokos)

¼ šalice kasa, grubo nasjeckane

¼ šalica kikirikija, grubo nasjeckanog

4 šalice napuhane riže, po mogućnosti smeđe

malo listova metvice, nasjeckanih

1 limeta za posluživanje

 

Priprema:

1. Lagano zgnječite češnje češnjaka.

2. Zagrijte ulje u velikom woku ili tavi na srednjoj do srednje jakoj vatri.

3. Dodajte češnjak, sjemenke senfa, kim (kumin), čili u prahu, sol, kurkumu, sušeni čili i curry lišće. Kuhajte približno minutu, često miješajući kako bi se začini dobro pomiješali i ravnomjerno premazali uljem, te kako se začini ne bi zapalili.

4. Dodajte kikiriki i kuhajte minutu, često miješajući.

5. Dodajte kaše i kuhajte dvije minute, često miješajući. Orašasti plodovi bi do ovog trenutka trebali lagano pržiti.

6. Dodajte kokos i kuhajte minutu, često miješajući.

7. Smanjite temperaturu kuhanja na nisku i dodajte umućenu rižu. Kuhajte oko 3-5 minuta, često miješajući da se napuhana riža premaže uljem i začinima.

8. Ostavite da se ohladi. Od ovog se trenutku ovu začinjenu punjenu rižu može čuvati u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi nekoliko dana.

9. Prilikom posluživanja ukrasite listovima metvice i naribajte malo limete. Poslužite s kriškom limete da se stisne, neposredno prije jela (kako ne bi postala sočna).

 

Vrijeme pripreme: 30 min

  isprintaj članak