Dubrovački hotel Kazbek prvi je hrvatski hotel koji se priključio svjetskoj cage-free inicijativi
Najveća politička kampanja za životinje iskorištavane u industriji hrane - europska građanska inicijativa Okončajmo doba kaveza čiji je krajnji cilj zabrana kav ...
Znanstvenici upozoravaju na ozbiljne zdravstvene posljedice zbog klimatskih promjena
Kako toplinski valovi postaju sve češći, teži i duži, očekujemo još bolesti povezanih s toplinom i smrti, posebno među djecom, starijim osobama, osobama s kroni ...
Braća hrvatskog zmaja
Još su stari Latini govorili kako narod koji ne poznaje svoju prošlost nema ni svoju budućnost. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Koncert ansambla za ranu glazbu "Minstrel" 10. srpnja u Zagrebu
Objavljeno: 08.07.2016. 19:18  
Zagreb: Dobro došli u renesansu

Kako bi sve brojnijim posjetiteljima Zagreba njihov boravak u našem glavnom gradu tijekom ljetnih mjeseci bio što ljepši, ističu se razna događanja od kojih ovaj vikend možemo izdvojiti koncert pod nazivom „Dobrodošli u renesansu“. Koncert će se održati u nedjelju 10. srpnja s početkom u 19,30 sati na zagrebačkom Cmroku, a uveličat će ga članovi Ansambla za ranu glazbu „MINSTREL“.

Koncert je besplatan za sve posjetitelje koji će tako moći uživati u renesansnoj glazbi i predivnom perivoju Cmrok. Povod održavanja koncerta renesansne glazbe poklon je Hrvatskog zapovjedništva vitezova europskog reda sv. Jurja kuće Habsburg – Lotringen, a ususret Europskih sveučilišnih igara kojima će, uz Rijeku, grad Zagreb u srpnju biti domaćin.

Grad Zagreb je idealno odredište za ljubitelje svih vrsta kulturnih izričaja, a posebno veseli činjenica da će se ovaj izvanredni renesansni glazbeni događaj održati u zelenilu Cmroka, još uvijek neotkrivenom gradskom prostoru.

 

  isprintaj članak