Odlična kuharica „Krk 50 delicija zlatnog otoka“
Turistička zajednica otoka Krka je nakladnik je kuharice pod nazivom „Krk 50 delicija zlatnog otoka“. Iako je iz tiska izašla krajem 2019. godine, predstavljanj ...
Izašla knjiga “Tragovima ruske emigracije po gradovima i mjestima Hrvatske” značajna i za hrvatsku povijest
Jeste li znali koliko su ruski emigranti bili značajni za hrvatsku povijest? Recimo da su osnovali virovitičko kazalište, ili izgradili vodotoranj u Vukovaru?! ...
Lički proizvodi u NP Plitvička jezera
I ove godine je otvoreno prodajno mjesto Lika Quality s ličkim proizvodima u NP Plitvička jezera. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Zagrijavanje za SuperUho Festival koncertima Damien Jurada i Mac DeMarca
Objavljeno: 06.07.2016. 11:25  
Zagrijavanje za SuperUho Festival koncertima Damien Jurada i Mac DeMarca

Damien Jurado jedan je od važnijih, ne previše istaknutih sudionika američke nezavisne kantautorske scene, koji je glazbenu priču započeo u svojoj sobi sredinom 90-ih, snimajući radove na kasetama, koristeći najjednostavniju opremu koja se i u to vrijeme smatrala primitivnom. Svirajući i uživajući u sirovoj estetici roots bluesa i folk glazbe iz doba 40-ih i 50-ih, Damien je već na prvom izdanju za vlastitu etiketu Casa Recordings do kraja kanalizirao jasno vidljiv talent u izricanju emocija i pogleda na život kroz dirljivu nepoliranu organsku glazbu i snažnu poeziju. Karizmom i čistoćom u glazbenom izričaju, Damien je vrlo ubrzo u tadašnjoj prijestolnici nezavisnog rocka Seattleu stekao svojevrsni kult obožavatelja, te ga ubrzo, kao sve važnijeg izvođača prepoznaje kultna izdavačka kuća Sub Pop za koju 1997. izdaje prvi album "Waters Ave S".

Do sada je izdao 12 studijskih albuma te pregršt EP-a i singlova koje je mahom objavio za dvije velike nezavisne izdavačke kuće, Sub Pop i Secretly Canadian gdje je objavio aktualni "Visions of Us on the Land", još jedan u nizu albuma koje je svjetska kritika obasula hvalospjevima.

U drugom dijelu europske turneje, uključujući zagrebački koncert 7.7. U Močvari Damien Jurado dobiva pojačanje i nastupit će kao trojac, na turneji mu se pridružuju Josh Gordon na gitari i Heather Woods Broderick (bivša članica Efterklanga i Horse Feathersa, te pratećih bendova Laure Gibson i Sharon Van Etten) na klavijaturama.

Kanadski multi-instrumentalist i multimedijalni umjetnik Mac DeMarco pojavio se 2008. na glazbenoj sceni iz potpune anonimnosti pod pseudonimom Makeout Videotape. Odmah nakon završetka srednje škole izdaje "Heat Wave", kolekeciju pjesama koju je napisao i snimio u periodima dosade i neraspoloženja prilikom prilagodbe na novo okruženju Vancouvera. U naglom preokretu 2012. Mac DeMarco izdaje pod svojim imenom EP „Rock and Roll Night Club“ za vlastitu izdavačku kuću Captured Tracks. Izričaj novog uratka zadržao je jednostavnu lo-fi pop formu Makeout Videotapesa obojivši priču mračnijim ozračjem, crpeći nadahnuće iz unutarnjih usamljenih prostora duše. Iste te godine izdaje prvi studijski album “2” koji publika i kritika odlično prihvaćaju lansiravši ga na sami vrh indie scene. 2014. godine izlazi drugi studijski album “Salad Days” koji je potpuno opravdao očekivanja, a kritika ga na kraju godine svrstava na vrh većine glazbenih ljestvica. U kratkoj pauzi između turneja Mac DeMarco na ljeto 2015. izdaje mini album “Another One”. Kao i prethodne, i ovaj album publika i kritika odlično prihvaćaju, bio je broj 1 na Billboardovoj “Top Rock Albums” ljestvici, a ujedno je postao i najprodavanije DeMarcovo studijsko izdanje.

Prije DeMarca, kao uvod u koncertnu večer, nastupit će australski glazbenik Alex Cameron u pratnji saksofonista Roya Molloya, a prije i poslije svih koncerta za glazbu i plesnu atmosferu do ranih jutarnjih sati i izlaska sunca nad nasipom Save zadužen je DJ Per Le Cler. Dok čekate nastupe Alexa i Maca uživat ćete u pjesmama koje su obilježile 2015/-2016. godinu. Nakon koncerta party se seli u klub Močvara gdje će svirati set hitova od Pixies, The Smiths, Sonic Youth, Talking Heads, Pavement pa sve do LCD Soundsystem, The Knife, Crystal Castles.

Ulaznice za koncerte zagrijavanja za SuperUho Damien Jurada (65/80 kn) i Mac DeMarca (100/120 kn)  potražite u Rockmarku, Berislavićeva 13 i Dirty Old Shopu, Tratinska 18.

  isprintaj članak