Kako otjerati žohare iz doma
Kako se riješiti žohara prirodnim putem? Što ih drži daleko od kuće? ...
Zatvorenici u Rusiji vole čitati klasiku
"Da, čovjek je smrtan, ali to još ne bi bilo tako loše. Loše je to što je ponekad iznenada smrtonosan, to je odvratna stvar!" ...
Odmor i lopovi
Zaboravite na suosjećajnost na odmoru. Često će vam pristupati ljudi s pričama koje izazivaju suze, a da niste svjesni da je riječ o lopovima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Trodnevni program ove manifestacije donosi pregršt poučnih radionica i predstavljanja
Objavljeno: 02.10.2019. 22:36  
Započeli Dani hrvatskog turizma u Slavoniji
Započeli Dani hrvatskog turizma u Slavoniji<br>

S otvorenja

 

Danas je u Vukovaru otvoren tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih sudionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske - Dani hrvatskog turizma (DHT) koji se održava u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore od 2. do 5. listopada 2019. godine u Slavoniji. 

Trodnevni program ove manifestacije donosi pregršt poučnih radionica i predstavljanja, a uz već uobičajeni susret s predstavnicima Vlade RH te Hrvatski turistički forum, ovogodišnji završit će dodjelom nagrada i priznanja najboljima u akcijama Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore. 

„Ovogodišnji Dani hrvatskog turizma posebni su što se ne održavaju na jednom mjestu već u pet županija Slavonije, Baranje i Srijema. Odredišta u Hrvatskoj ne možemo više promatrati kao jedno mjesto, turizam nadilazi administrativne granice i zato su ovi Dani hrvatskog turizma posebni, budući da predstavljaju ono na čemu gradimo budućnost turizma, a to je zajedničko predstavljanje i razvoj odredišta koje iako su posebne na svoj način, čine jednu cjelinu, zaokruženu turističku priču.” - istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli prilikom otvorenja Dana hrvatskog turizma.

Glavni dio programa započinje sutra, 3. listopada kad su za sudionike organizirane tri predstavljanja koj obuhvaćaju posjet Slavonskom Brodu, Bukovlju gdje je smješten prvi brodski salaš – Eko – etno Salaš Savus gdje će biti održano predavanje Pokret Farm to Table. Zatim slijede posjet Požegi i Kutjevu gdje će se održati radionice i kušanja Vinska priča – graševina te posjet Parku prirode Papuk i Parku šumi Jankovac s predavanjem Papuk, tajanstveni dragulj Slavonije.

Na kraju sutrašnjeg dana u večernjim satima u Vinkovcima bit će dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za odredišta godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu.

Drugi dio nagrada bit će dodijeljen u petak, 4. listopada u Osijeku za 10 najboljih u turizmu u kategorijama: Turistička destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Plaža godine, Turistički događaj godine, DMK Putnička agencija godine, Restoran godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, nagrada „Anton Štifanić" u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te Posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske. 

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora koji ovu manifestaciju zajedno organiziraju već dvanaestu godinu. 

  isprintaj članak