Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Zaprešić je dobio centar za posjetitelje i nove suvenire
Objavljeno: 17.10.2019. 15:12  
Zaprešić - grad bana Jelačića dobio je Turističko-informativni centar
Zaprešić - grad bana Jelačića dobio je Turističko-informativni centar
  • Zaprešić - grad bana Jelačića dobio je Turističko-informativni centar

Turističko-informativni centar grada Zaprešića svečano je otvoren sinoć u prizemlju Muzeja Matije Skurjenija, u Novim dvorima. Zaprešić je tako, po prvi put, dobio centar za posjetitelje u kojem će moći kupiti suvenire, dobiti informacije o gradu i znamenitostima, kao i preuzeti promidžbene materijale.

Na otvorenju je gradonačelnik Željko Turk sugrađanima čestitao rođendan grada i pohvalivši promjene u programima Turističke zajednice grada Zaprešića riječima kako ga: „…vesele brojne novosti u programima i radu turističke zajednice, a otvaranje Turističko-informativnog centra svakako je jedna od najznačajnijih novosti u našemu Zaprešiću." 

Toni Ganjto, direktor TZ grada Zaprešića, najavio je otvorenje poučne staze na proljeće i dodao nekoliko rečenica o suvenirima: "Razmišljajući kako biti poseban i drugačiji od drugih kad govorimo o suvenirima, odlučili smo spojiti tradicijske vrednote i suvremenu tehnologiju te naše suvenire nazvati pametnima na tragu pametnog grada i pametnog turizma. Zašto su pametni? Jedinstvena geometrija naših suvenira (Vršilnica, ban Josip Jelačić, grb Zaprešića i I love Zaprešić) postignute su aditivnom tehnologijom 3D printanja. Izrađeni su u potpunosti od "eco-friendly" materijala - PLA plastike dobivene preradom kukuruznog škroba što ove suvenire čini biorazgradivim, a ideja, dizajn i proizvodnja su 100% hrvatski. Naši suveniri su utjelovljenje nove ere suvremene umjetnosti koja osim ljepote pridonosi i očuvanju okoliša". 

Na kraju svečanosti, Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, pohvalila je stvaralački zaokret u programu TZ grada Zaprešića i otvorila njegov TIC. 

  isprintaj članak