Pakiranje stvari za piknik u kovčeg ili naprtnjaču
Ukoliko niste pripremljeni, dragocjena prilika za odličan piknik može biti propuštena! ...
Argentina dopušta odabir spola "x" u osobnim dokumentima
Međunarodna organizacija za civilno zrakoplovstvo (ICAO) već prepoznaje osobne dokumente s rodom x, koji uključuju ljude koji se identificiraju izvan tradiciona ...
Pogledajte kako odmara zgodni Fran
Fran FM posljednjih mjeseci stalno puni medije. Njegove pjesme „Influencerica“ i „Me gusta“ postale su sastavni dio svakog radijskog glazbenog programa, no prij ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Kada seks postaje užurbana bračna aktivnost
Objavljeno: 02.06.2020. 00:41  
Zašto biste sada trebali riješiti svoje probleme s intimnošću
Zašto biste sada trebali riješiti svoje probleme s intimnošću

Korona virus je naglasio pitanja intimnosti koja su do sada u obitelji bila neprestano zanemarivana.

U mnogim vezama razgovor predstavlja veliki problem jer se parovi susreću u kući kada su umorni nakon dugog radnog dana. Jednostavno im se ne razgovara, ali time seksualni problemi nisu nestali.

Rad doma u vrijeme krize s korona virusom, koji je mnogima izgledao kao godišnji odmor, donio je nove nevolje. Više nije bilo isprike da se obavi spolni čin na zahtjev partnera. No, je li to tako lako obaviti muškarcu koji je izgubio volju za seksom i ima problema s erekcijom? Nije se imao gdje sakriti i nije pronašao pravi izgovor pa je erekciju izgubio u pola čina. Grozno iskustvo koje ga je navelo da počne izbjegavati spolni odnos.

Svaki put kada bi pomislio na to, uspaničio bi se, bojao se da će opet nestati erekcija i s vremenom je razvio trikove kako bi izbjegao spavaću sobu. Sve kasnije je dolazio doma, kada je supruga već spavala, a ponekad je, naoko zainteresirano, gledao televizijski program do duboko u noć. Povremeno je glumio da je bolestan. 

 

I tako je prošlo šest mjeseci. 

Ali korona virus mu je poremetio sve to i više nije nalazio isprike. Došlo je vrijeme za razgovor.

 

I žene imaju slične probleme.

Tako je jedna žena izbjegavala seks gotovo godinu dana. Ispočetka je suprug mislio da živi u nespolnom braku, što mu i nije u početku smetalo budući da je i sam imao puno posla. No, onda je došla pandemija korona virusa i počeo je raditi od kuće. 

Odjednom je počeo zahtijevati seks, a žena se pokušavala izvući. Na kraju je dobila i šamar kao znak opomene. Optužio ju je za nevjeru i rekao da njegovu prezaposlenost koristi da bi spavala s drugim muškarcima.

 

Kada ste stalno zajedno

Upravo učinci društvene izoliranosti, a kakvu smo upoznali u vrijeme pandemije korona virusa, pokazali su što je disharmonija u vezi, odnosno u braku. U idealno vrijeme, vrijeme sa supružnikom ne bi smjelo izazivati noćne more. 

 

Nije li vrijeme kvalitetno provesti razgovarajući i slušajući jedno drugo?

U mnogim vezama međusobni razgovor predstavlja veliki problem jer se parovi susreću u kući kada su umorni nakon dugog radnog dana. Često su loše raspoloženi i razgovor je neučinkovit. Time je narušen međusobni odnos i nestaje intimnost.

Mnogi su ljudi lošeg raspoloženja u takvim vremenima i razgovor nikada ne dovodi do rješenja. Upravo je kriza s korona virusom dala mogućnost da se ponovno povežete i riješite sve svoje probleme u komunikaciji, tako da se stvori ponovna intimnost.

 

Kada seks postaje užurbana bračna aktivnost

Seks često postaje užurbana bračna aktivnost, a ne ugodno iskustvo za parove. U mnogim brakovima predigru se rijetko izvodi.

Sada je krajnje vrijeme da obratite pozornost na nastale seksualne probleme. Bilo da je to erektilna disfunkcija ili gubitak seksualne želje, preuranjena ejakulacija, seksualna bol, nedostatak orgazma… Nazovite sve to kako hoćete, ali neovisno o nazivu zahtijeva ozbiljan međusobni razgovor, liječničku pomoć ili pomoć bioenergetičara. Ovo zadnje je nekako najbrže i učinkovito.

Izbjegavanje seksa ili igranje trikova sa supružnikom neće pomoći.

  isprintaj članak