Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Avokado je jedno od najzdravijih voća koje možete jesti
Objavljeno: 03.08.2020. 08:43  
Zašto je avokado najbolja hrana za mozak
Zašto je avokado najbolja hrana za mozak

Nedavna arheološka istraživanja pokazuju da je avokado bio prisutan u Peruu prije otprilike 8.000 do 15.000 godina. Je li vrijeme ovdje zaista bitno? Može biti. No, istražimo pravi razlog zašto smo svi ovdje – avokado nije samo superhrana, on je hrana za mozak.

Avokado je jedno od najzdravijih voća koje možete jesti. Zdravstvene prednosti jedenja avokada uključuju upravljanje tjelesnom masom, zaštitu od bolesti srca i šećerne bolesti, liječenje osteoartritisa, očuvanje zdravih očiju, održavanje kože mlađom i puno više. Ipak, želimo se usredotočiti na to zašto je avokado najbolja hrana za mozak, posebno kada učite za veliki ispit.

 

Avokado ima dobru vrstu masti

Istina je da avokado ima loš ugled zbog visokog udjela masnoće. Ipak treba naglasiti da je zapravo zelena elektrana budući da je zapravo napunjen jednozasićenim mastima ili "dobrom” vrstom masti, koja održava razinu šećera u krvi i kožu mladenačkom. Štoviše, imaju nevjerojatno nisku razinu kolesterola.

 

Vitamin K i folat

Avokado je također pun vitamina K i folata koji pomažu u sprečavanju stvaranja krvnih ugrušaka u mozgu. Nadalje, pomaže poboljšati kognitivne funkcije, posebno kada je riječ o pamćenju i koncentraciji. A kad studirate, ovo je ključno.

 

Bogat je vitaminom B i C

I na kraju, avokado se može pohvaliti i velikom količinom vitamina B i vitamina C kojima se trebamo nadopunjavati svakodnevno jer se ne skladište u našem tijelu. Činjenica je da avokado ima najveći udio proteina i najmanji sadržaj šećera od bilo kojeg drugog voća. Savršeno!

 

Neka avokado bude dio svakodnevnog života

Naveli smo samo neke blagodati koje nam avokado nudi, ali postoji još mnogo toga. Pokušajte ih učiniti svakodnevnim dijelom rutine, bilo da je riječ o omletima, sendvičima, guacamoleu, u smoothieu, sladoledu ili bilo kojem drugom jelu ili napitku koje vam se sviđa.

  isprintaj članak