Nove SightRun ture za novu turističku sezonu za one koji vole trčanje
SightRun tim kaže kako bi trčanje nakon biciklizma moglo zapravo postati novi zaštitni znak Hrvatske, ako se dovoljno potrudimo. ...
Prvi strip na svijetu

Strip je pridonio nazivu "žuti tisak" za novine i časopise sa senzacionalističkim sadržajem. ...
Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Crvenilo na obrazima je nešto najneobičnije i najljudskije
Objavljeno: 06.03.2019. 09:28  
Zašto pocrvenimo?
Zašto pocrvenimo?

Crvenilo na obrazima je nešto najneobičnije i najljudskije na našem tijelu, a znanstvenici još nisu sigurni u razlog postojanja. Uglavnom pocrvenimo zbog nekog nedjela, nesretnog slučaja ili posramljenosti, dakle uzbuđenja.

Osobe koje nas vide u tom stanju imaju snažan dojam da nas je sram i ne osuđuju nas toliko jako koliko bi to inače da ne vide kako smo pocrvenili (od srama). Čak je jedno istraživanje u Nizozemskoj ukazalo na činjenicu da ćemo opet ukazati povjerenje prema osobama koje su pronevjerile novac, a pocrvenile su prilikom priznanja krađe, nakon što su otkrivene.

To bi značilo da se crvenilo obraza razvilo u oblik priopćavanja podataka govorom tijela i pomaže nam pri povezivanju s drugim ljudima pri izražavanju zabrinutosti nad prekršenim pravilima društvene zajednice.

  isprintaj članak