Boje i psihološki učinak na nas
Pravilnim izborom boja možemo si uljepšati život i postići veće uspjehe. ...
Poznajete li svoj bicikl?
Bicikl kao superheroj - smanjuje emispuštanje ugljičnog dioksida, sprečava bolesti, stvara nova radna mjesta. ...
Kako potaknuti dijete na učenje
Djeca vole učiti, ali mnoga od njih već u ranoj dobi gube želju za učenjem. To je uglavnom zbog pritiska na njih ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Odbor za sport UGP-a traži potporu Ministarstva financija
Objavljeno: 27.08.2020. 16:06  
Zatvoreni svi fitness centri i teretane u Splitsko-dalmatinskoj županiji
Zatvoreni svi fitness centri i teretane u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Odbor za sport udruge Glas poduzetnika traži od ministra financija Zdravka Marića podmirenje plaća djelatnika i otpis doprinosa za razdoblje od 14 dana.

Odbor za sport Udruge Glas poduzetnika jučer je zatražio dokaze od ministra Beroša i Stožera civilne zaštite za tvrdnje da su fitness centri i teretane nova žarišta korona virusa. Također, udruga je pozvala da se ne kažnjava poduzetnike i obrtnike koji poštuju sve epidemiološke mjere i ulažu sredstva u svoje objekte kako bi oni bili što sigurniji. 

Upravo zbog odluke županijskog stožera Splitsko-dalmatinske županije da se zatvore svi fitness centri i teretane, Odbor za sport UGP-a je u ime svih fitness centara i teretana Splitsko-dalmatinske županije od Ministarstva financija zatražio podmirenje plaća djelatnika i njihov otpis doprinosa za razdoblje od 14 dana. Tražimo da se ponovno pokrene aplikacija Državnog ureda za sport, odnosno, potpora za očuvanje radnih mjesta u neto iznosu od 2.000 kuna po djelatniku te otpis doprinosa za pola mjeseca od strane Porezne uprave.

"Naša poruka iz UGP-a je jasna, želite li nas zatvoriti ili ograničiti naše poslovanje gospodo u Vladi, e onda to morate i platiti, ne samo mjerama za očuvanje radnih mjesta, već i dodatnim - za očuvanje tvrtki koje zatvarate ili ograničavate poslovanje u ime više sile. Bez tvrtki, nema ni zaposlenika.” - rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

Podsjetimo, fitness centri, teretane i slični objekti bili su zatvoreni u doba kada ostvaruju najveće prihode kako bi pokrili hladan pogon tijekom ljeta. Ponovno zatvaranje dovodi ih do velikih gubitaka i stavlja se u pitanje njihov daljnji opstanak. Ponavljamo kako se rješenje ne nalazi u zatvaraju svih objekata. Ako se utvrdi da određeni objekti ne poštuju mjere i preporuke, onda se navedena odluka treba odnositi samo na njih. 

Budući da ministar Beroš, a ni lokalni stožer nisu jasno podijelili informaciju o kojim teretanama i kojem broju oboljelih se radi, smatramo da se radi o prebacivanju odgovornosti.

Isti zahtjev za nadoknadu troškova ćemo uputiti za svaku buduću takvu političku odluku kojom se bez argumenata onemogućava poduzetnike u bilo kojoj djelatnosti da rade i zarađuju, kako bi se oprala odgovornost županijskog ili bilo kojeg drugog stožera zbog nemara.  Smatramo kako je upravo na toj adresi potrebno potražiti odgovorne za nastalu situaciju koji, sukladno tome, naprosto moraju snositi odgovornost.

  isprintaj članak