Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Morski specijaliteti Jadrana na drugačiji način
Objavljeno: 01.07.2020. 14:24  
Završen Pescaria Seafood festival u Jelsi
Završen Pescaria Seafood festival u Jelsi

Prošli vikend je, kao najava glavne sezone, održan Pescaria Seafood festival u organizaciji restorana Wine bar & Restaurant Artichoke u Jelsi - nekada ribarskog gradića, ali i stoljećima središta vinogradarstva i trgovine vinom.

Ideja Dine Pavičića, vlasnika restorana i autora ovog festivala, bila je u približavanje domaćih namirnica u suvremenijim receptima. Nadahnut namirnicama iz svog vrta i plodovima mora osmislio je brižno pripremljene recepte tijekom zimskih mjeseci.

Jela od riba i ostalih plodova mora pripremljena su prilagođena ubrzanom načinu života, ali i opuštenom uličnom načinu uživanja u hrani i domaćim vinima kao i vinima partnera večeri. 

Za glazbeni ugođaj se pobrinuo Duje Ružičić s jazz standardima na trubi.

Na festivalu se moglo kušati bruschettu, tj. hobotnicu na kruhu s emulzijom od domaćeg meda, limuna, maslinovog ulja i crvenog grejpa, morski bombolin od plave ribe, tuna burger, spring rolice od kozica, polpetice od škampa i plave ribe, te neke druga riblja jela.

  isprintaj članak