Drevni kosturi poznati kao "Ljubavnici iz Modene" su mladići
Dva su mladića dakle, mogli biti ratni drugovi ili prijatelji, umrli zajedno tijekom okršaja i tako pokopani unutar istog groba “ ...
Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Bosch započinje sezonu grijanja novim rap videozapisom
IFA 2019.: sezona počinje uz pametni i povezani sustav grijanja EasyControl ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Vodnjan je ugostio preko stotinu proizvođača ulja i jela od maslina
Objavljeno: 20.11.2018. 15:27  
Završeni 14. Dani mladog maslinovog ulja
Završeni 14. Dani mladog maslinovog ulja
  • Završeni 14. Dani mladog maslinovog ulja
  • Završeni 14. Dani mladog maslinovog ulja
  • Završeni 14. Dani mladog maslinovog ulja
  • Završeni 14. Dani mladog maslinovog ulja

Ekipa Zeleni hamburger, potražnja jela; hamburgeri, pozdrav iz Oli bara; Austro-Ugarsko jelo.

 

Vodnjan je otpratio i posljednje goste netom održane manifestacije 14. Dani mladog maslinovog ulja. Posjetitelji i više od stotinu proizvođača koji su nudili svoje proizvode, ostvarili su međusobne dobre odnose.  

 

Na Danima mladog maslinovog ulja prošlo je nešto više od 20.000 posjetitelja, a pripremljeno je više od 8.000 obroka začinjenih mladim maslinovim uljima.

 

Velika cjelodnevna gastronomska priredba održana je u suradnju s istarskim ugostiteljskim školama i njihovim učenicima i profesorima koji su pripremali izvorna jela povezana s maslinama. Zahvaljujući kuharu Robertu Perići i LF timu, predstavljena su neka „oživljena" jela koja dočaravaju kako se jelo u Istri prije 100 godina. U sklopu projekta KEY Q+ korišteni su recepti iz doba Austro-Ugarske i prilagođeni nepcu današnji ljudia. Bio je izazov napraviti vrhunsko jelo od skromnih namirnica koje su nekad jedino bile dostupne - krumpira, kupusa, grahovice i ponekad malo mesa. Gastronimski dio programa obogatili su i drugi gosti-kuhari: Mario Čepek, Deniz Zembo, Dragan Jovanović & Gastro klub Pula te brojni drugi kuhari koji obogaćuju gastronomsku ponudu područja južne Istre. 

 

Kakvoću maslinovih ulja Vodnjanštine dokazuje i uvrštavanje nekoliko proizvođača s ovog područja u najpoznatiji svjetski vodič ekstra djevičanskih maslinovih ulja Flos Olei. 


  isprintaj članak