Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Vodnjan je ugostio preko stotinu proizvođača ulja i jela od maslina
Objavljeno: 20.11.2018. 15:27  
Završeni 14. Dani mladog maslinovog ulja
Završeni 14. Dani mladog maslinovog ulja
  • Završeni 14. Dani mladog maslinovog ulja
  • Završeni 14. Dani mladog maslinovog ulja
  • Završeni 14. Dani mladog maslinovog ulja
  • Završeni 14. Dani mladog maslinovog ulja

Ekipa Zeleni hamburger, potražnja jela; hamburgeri, pozdrav iz Oli bara; Austro-Ugarsko jelo.

 

Vodnjan je otpratio i posljednje goste netom održane manifestacije 14. Dani mladog maslinovog ulja. Posjetitelji i više od stotinu proizvođača koji su nudili svoje proizvode, ostvarili su međusobne dobre odnose.  

 

Na Danima mladog maslinovog ulja prošlo je nešto više od 20.000 posjetitelja, a pripremljeno je više od 8.000 obroka začinjenih mladim maslinovim uljima.

 

Velika cjelodnevna gastronomska priredba održana je u suradnju s istarskim ugostiteljskim školama i njihovim učenicima i profesorima koji su pripremali izvorna jela povezana s maslinama. Zahvaljujući kuharu Robertu Perići i LF timu, predstavljena su neka „oživljena" jela koja dočaravaju kako se jelo u Istri prije 100 godina. U sklopu projekta KEY Q+ korišteni su recepti iz doba Austro-Ugarske i prilagođeni nepcu današnji ljudia. Bio je izazov napraviti vrhunsko jelo od skromnih namirnica koje su nekad jedino bile dostupne - krumpira, kupusa, grahovice i ponekad malo mesa. Gastronimski dio programa obogatili su i drugi gosti-kuhari: Mario Čepek, Deniz Zembo, Dragan Jovanović & Gastro klub Pula te brojni drugi kuhari koji obogaćuju gastronomsku ponudu područja južne Istre. 

 

Kakvoću maslinovih ulja Vodnjanštine dokazuje i uvrštavanje nekoliko proizvođača s ovog područja u najpoznatiji svjetski vodič ekstra djevičanskih maslinovih ulja Flos Olei. 


  isprintaj članak