Izašla knjiga “Tragovima ruske emigracije po gradovima i mjestima Hrvatske” značajna i za hrvatsku povijest
Jeste li znali koliko su ruski emigranti bili značajni za hrvatsku povijest? Recimo da su osnovali virovitičko kazalište, ili izgradili vodotoranj u Vukovaru?! ...
Lički proizvodi u NP Plitvička jezera
I ove godine je otvoreno prodajno mjesto Lika Quality s ličkim proizvodima u NP Plitvička jezera. ...
Aleja duhova u Indiji
Praćenje ovih svjetala može natjerati ljude da izgube orijentaciju i čak dovesti do utapanja ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
U kategoriji Open slavio je Andrea Galler iz Italije
Objavljeno: 07.10.2019. 10:57  
Završeno Svjetsko prvenstvo novinara tenisača na Lošinju
Završeno Svjetsko prvenstvo novinara tenisača na Lošinju

Drugu godinu za redom otok Lošinj i Vitality Hotel Punta bili su domaćini Svjetskom prvenstvu novinara tenisača. U organizaciji Međunarodnog udruženje novinara tenisača AITJ od 29. rujna do 5. listopada, na zemljanim terenima tik iznad mora, natjecalo se više od stotinu sudionika iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Rusije, Ukrajine, Izraela, Hrvatske i drugih država, a s Lošinja najviše medalja kući su ponijeli predstavnici Italije, njih čak devet. U kategoriji Open slavio je Andrea Galler iz Italije.

Priča o prvenstvu novinara tenisača počela je prije 41 godinu kada je 1978. na poticaj talijanskih novinara utemeljeno Međunarodno udruženje novinara tenisača AITJ. Sudionici prvog Svjetskog prvenstva su bili uglavnom iz susjednih zemalja, a s godinama je natjecanje raslo, broj igrača se povećavao i prvenstvo je preraslo u prestižan događaj. Nakon Bola, Tučepa i Dubrovnika, Veli Lošinj je četvrto hrvatsko odredište koje je ugostila turnir, ali će postati i prvo odredište koje će ga ugostiti tri puta za redom.

  isprintaj članak