Bosch i Mercedes-Benz pokreću pilot-projekt za uslugu automatiziranog prijevoza u San Joseu
Automatizirana vozila S-klase opremljena Boschevim i Mercedes-Benzovim sustavom vožnje i softverom pružaju uslugu prijevoza između zapadnog San Josea i središta ...
U kojoj zemlji pršti od orgazma?
Sve vrvi trgovinama seksi igračkama, raznim spolno poticajnim materijalima, pornografskim filmovima i slično. ...
Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
U kategoriji Open slavio je Andrea Galler iz Italije
Objavljeno: 07.10.2019. 10:57  
Završeno Svjetsko prvenstvo novinara tenisača na Lošinju
Završeno Svjetsko prvenstvo novinara tenisača na Lošinju

Drugu godinu za redom otok Lošinj i Vitality Hotel Punta bili su domaćini Svjetskom prvenstvu novinara tenisača. U organizaciji Međunarodnog udruženje novinara tenisača AITJ od 29. rujna do 5. listopada, na zemljanim terenima tik iznad mora, natjecalo se više od stotinu sudionika iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Rusije, Ukrajine, Izraela, Hrvatske i drugih država, a s Lošinja najviše medalja kući su ponijeli predstavnici Italije, njih čak devet. U kategoriji Open slavio je Andrea Galler iz Italije.

Priča o prvenstvu novinara tenisača počela je prije 41 godinu kada je 1978. na poticaj talijanskih novinara utemeljeno Međunarodno udruženje novinara tenisača AITJ. Sudionici prvog Svjetskog prvenstva su bili uglavnom iz susjednih zemalja, a s godinama je natjecanje raslo, broj igrača se povećavao i prvenstvo je preraslo u prestižan događaj. Nakon Bola, Tučepa i Dubrovnika, Veli Lošinj je četvrto hrvatsko odredište koje je ugostila turnir, ali će postati i prvo odredište koje će ga ugostiti tri puta za redom.

  isprintaj članak