Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Recept za pripremu zdrave čokolade
Objavljeno: 25.03.2014. 14:29  
Zdrava čokolada
Zdrava čokolada

Recept za pripremu zdrave čokolade

 

Vrijeme pripremanja: 5 min

Vrijeme kuhanja: 5 min

Ukupno vrijeme: 10 min

 

Za razliku od industrijski proizvedenih čokolada, ovo je čokolada bez umjetnih sastojaka i šećera. Bogata je magnezijem te izvrsna za dijetu, kao i za zdravlje djece i odraslih.

 

Sastojci:

 šalica kakao maslaca

 šalica kakaa u prahu

 1/2 šalice meda. Ukoliko se želi dobiti gorkasti okus čokolade, smanjiti količinu meda.

 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

 Po mogućnosti: drobljeni bademi, iscrpak naranče ili mente

 

Upute:

Istopiti kakao maslac u posudi na srednjoj temperaturi. Kad je maslac u potpunosti istopljen, maknuti s vatre i dodati kakao u prahu, med, vaniliju i ostale ekstrakte. Sve sastojke pomiješati u glatku smjesu. Pripaziti da smjesa ne dođe u dodir s vodom. Biti oprezan čak i s kapljicama vode na rukama ili kalupu. Uliti smjesu u kalupe po izboru ili oblikovati rukama. Ostaviti da se ohladi i očvrsne na sobnoj temperaturi nekoliko sati. Može se staviti i u hladnjak.

 

Rok trajanja:

Tjedan dana

 

Napomena:

Umjesto kakao maslaca može se koristiti kokosovo ulje od čega će čokolada biti još i zdravija, ali neće biti tako gusta i kremasta. Ako se koristi kokosovo ulje, preporuča se hlađenje i čuvanje čokolade u hladnjaku. Ovo je jedan od vrlo jednostavnih načina dodavanja kokosovog ulja i magnezija u svakodnevnu prehranu.


  isprintaj članak