Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Ljepota
Nokti. Koliko im njege dajete?
Objavljeno: 19.09.2020. 20:43  
Zdravi i lijepi nokti uz malo truda
Zdravi i lijepi nokti uz malo truda

Ako nemate zdrave nokte, čak i najbolja manikura neće izgledati najbolje. Ako su vaši nokti slabi, ljuskavi i skloni pucanju, vrijeme je da im počnete davati potrebnu njegu.

 

Usvojite prehranu prilagođenu noktima

Vi ste ono što jedete, pa ima smisla započeti s osiguravanjem toga da tijelo nahranite dobrim tvarima koje će donijeti dobro iznutra. Jaja, krto meso, riba, orasi, mahunarke, lisnato povrće, avokado, voće i mliječni proizvodi trebali bi biti dio uravnotežene prehrane koja je dobra samo za vaše zdravlje i za - vaše nokte. Također, pijte puno vode i nokti će se proljepšati.

 

Neka budu čisti

Svakodnevno perete kožu, pa zašto ne biste i nokte? Ruke nam svakodnevno prolaze kroz puno toga, tako da nije čudno što naši nokti mogu izgledati hrapavo ili još lošije. Pazite da temeljno uklonite prljavštinu ili stari lak, a pritom ih nježno operite koristeći sapun ili gel za pranje na mekoj četkici za zube, a zatim ih obavezno osušite. Ako nešto perete obavezno navucite zaštitne rukavice.

 

Nabavite ulja za kutikule

Nokte i zanoktice trebate održavati u dobrom stanju kako biste poboljšali njihovu fleksibilnost i zadržavanje vlage. Najbolji način za to je korištenje ulja za kutikule.

 

Ne uklanjajte kutikule

Oni su s razlogom! Tu se završava vaša koža i počinje vanjski svijet, tako da su dizajnirane za obranu od bakterija. Mnogo je bolje omekšati ih uljem, kremom ili takozvanim sredstvom za uklanjanje kutikule prije nego što ih gurnete natrag i to vrlo nježno!

  isprintaj članak