Ljudi koji jedu zdravo bace najviše hrane
Trebate se naučiti mudrom kupovanju samo potrebne količine hrane, pripremanju hrane i razlikovanju od oštećene, ali još uvijek jestive hrane, i stvarno pokvaren ...
Libija, Gadafi, Tito i Jugoslavija
Jeste li znali da je Tito bio prvi državnik iz nearapskog svijeta koji je posjetio Libiju i da se njegova slika nalazila u svim Gadafijevim rezidencijama? ...
Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Odlično se slaže s hladnim pečenjem i uz jela jadranske i sredozemne kuhinje
Objavljeno: 20.06.2017. 09:26  
Žele od rajčica i jabuka s bosiljkom
Žele od rajčica i jabuka s bosiljkom

Žele od rajčica i jabuka s bosiljkom

 

1/4 l soka od rajčica (gotov proizvod)

1/2 l soka od jabuka (gotov proizvod)  

1 mahuna vanilije 

3 dag šećera 

2 jušne žlice bosiljka (sitno nasjeckan) 

1 jušna žlica praška agar-agar (sredstvo za želiranje dobiveno ekstrakcijom nekih morskih algi) 

malo kipuće vode 

sok od 1 limuna

 

Priprema:

Sok od rajčica i jabuka, mahunu vanilije dobro promiješati sa šećerom u većem loncu i uz miješanje nekoliko minuta pustiti da kipi. Agar-agar otopiti u vrućoj vodi i soku od limuna i dodati u lonac. Sve još jednom zakipiti, kod toga ukloniti mahunu vanilije i dodati bosiljak.

Vrući žele nasipati u pripremljene staklenke (najbolje s vijčanim poklopcem), dobro zatvoriti, postaviti “na glavu” - kako bi se bosiljak u želeu ravnomjerno rasporedio - i poslije ohlađenja ostaviti da neko vrijeme miruje.


Uputa: 

Odlično se slaže s hladnim pečenjem i uz jela jadranske i sredozemne kuhinje.

Tko raspolaže s više vremena i želi sve napraviti u vlastitoj proizvodnji, može naravno mirisni sok od jabuka i rajčica napraviti sam i zatim ga ukuhati u ovaj žele.

  isprintaj članak