Čuda spolnosti
Muški fetus ima sposobnost erekcije dok je majka u zadnjem tromjesečju trudnoće. ...
Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje
Maske su trenutno obavezne na mnogim mjestima. Diskriminacija ljudi koji su vani u javnosti bez zaštite usta nije neuobičajena. Nenošenje maski može imati zdrav ...
Okus seksa
Pojedeno utječe na okus tijela tijekom oralnog seksa. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Kolumna
Uvijek nalazimo neke druge važnije stvari od nas samih čime se činimo nesretnima
Objavljeno: 31.01.2020. 11:13  
Živjeti sretno, zdravo i bezbrižno
Živjeti sretno, zdravo i bezbrižno

Volite putovati? Onda otputujte!

 

Tko ne voli biti sretan ili zdrav? Vjerojatno nitko, iako ima i takvih. Zašto se onda ne potrudimo biti takvi – sretni i zdravi? Često zaboravljamo što nas čini sretnim ulazeći u jednoličnost svakodnevnog života.

Uvijek nalazimo neke druge važnije stvari od nas samih čime se činimo nesretnima. Postajemo napeti, potišteni, nezadovoljni, čak bez zanimanja za seks. Čemu, pitam se!

 

Razmislite o svom životu!

Svaki trenutak je dobar za razmišljanje o sebi. Odvojite sat vremena i razmislite o svojim dosadašnjim uspjesima i promašajima, ljubavima – sretnim i nesretnim… Na papir napišite s lijeve strane dobre stvari, a s desne loše. Na kraju ćete shvatiti što ste dobroga učinili za sebe, ali i koliko ste si naštetili. Na dobro budite ponosni, a za ono loše shvatite da ste bili glupi što ste to učinili. A ne želite biti glupi, zar ne?!

Pokušajte razmisliti što biste mogli poboljšati, zapišite to i stavite na vidljivo mjesto, na vata hladnjaka ili rub kupaonskog ogledala, i zapamtite. Sljedeći put ćete biti bolji, vjerujte!

 

Očistite um, duh i tijelo od loših misli

Sada, kada ste shvatili svoje greške (da ih prihvatite i postanete prema njima ravnodušni trebat će vremena), razmislite o osobnim ciljevima još za danas, za sutra, za mjesec dana, godinu dana… Oni mogu biti različiti. Možda želite naučiti neki strani jezik ili bolje naučiti onaj koji već znate, možda želite naučiti plesati ili ostvariti neko toliko željeno putovanje? Ili jednostavno napustiti bračnog partnera? Uostalom, zašto to ne učiniti? Shvatite već jednom kako trebate sebi biti na prvom mjestu!

I, da, opet taj listić s napisanim ciljem stavite na vidljivo mjesto. Ukoliko je riječ o nečem samo vašem, držite ga u novčaniku. I tu će vas podsjetiti na željene promjene u životu.

 

Nakon uma očistite tijelo

Očistili ste, ili to barem pokušavate, um od loših misli. Time će vam i u duši biti lakše. Sada je na redu tijelo!

Nitko od vas ne traži da postajete vegan, trčite maraton, postanete aktivni član planinarskog društva. I male promjene pridonijet će vašem tijelu.

Već sama činjenica da ste nešto odlučili učiniti pomladit će vaše lice, vratiti vam osmijeh i popraviti držanje tijela. Krenite dalje: otiđite kozmetičarki, odite na masažu, šećite, udišite zrak punim plućima i pokažite svoje novo ja, a možda se odlučite i za odlazak u teretanu ili kupovinu bicikla koji ćete redovito voziti. 

Izaberite odlaske u gostionice u kojima ćete početi jesti izabranu zdraviju hranu i počnite više piti – običnu vodu iz slavine!

Kako biste sve to postigli trebat ćete organizirati život. A tada više neće biti napetosti niti će vas obuzimati tjeskoba. Dobro zvuči, zar ne? A još je bolje kada to postignemo!

 

Radite što volite

Kao mladi strasno smo se nečim bavili. Poslije su nas obaveze odvojile od stvari koje smo voljeli. Vratite se u djetinjstvo i počnite se baviti zaboravljenim hobijem ili pronađite nešto drugo što bi vas moglo zadovoljiti, opustiti i učiniti sretnim. Ako ste plesali krenite na ples, ako ste pisali počnite odmah, ako ste voljeli zvjezdoznanstvo krenite u zvjezdarnicu, ako ste fotografirali mobitel će vam vratiti to zadovoljstvo, ako ste pleli iznenadite sebe nekim krasnim puloverom. Nije istina da ne možete naći vrijeme za sebe! Nema ničeg boljeg negoli imati svrhu u životu.

Možda ćete imati manje vremena za voljene osobe, ali one će, vjerujte, prihvatiti vaše novo ja kada vas vide sretnim i zadovoljnim!

Ukoliko nemate cilj i svrhu života život vam je besmislen. 

 

Imajte otvoreni um

Ujutro se probudite s osmjehom. Samo pomislite kako ste sretna osoba što ste se probudili živi! I bolest, koju možda imate, činit će vam manje teškoće i lakše ćete se s njom nositi!

Provedite dan razmišljajući samo o dobrim stvarima. Smanjite gledanje ili slušanje vijesti, ta ionako služe da vam zagade mozak i stvore od vas poslušnika političarima. Nazovite dragu dobrodušnu osobu, a nazove li vas netko tko stalno kuka recite kako nemate vremena za razgovor. Ne dozvolite da vam ta osoba skrene misli prema lošemu i pokvari dan. Saslušali tu osobu ili ne, ona će i dalje kukati. Ona neće imati nikakve koristi od vašeg živciranja oko nje! Osim toga, ukoliko nećete vi s takvom osobom razgovarati, vjerujte, odmah će naći neku drugu žrtvu. 

Ne budite žrtva, budite pobjednik!

 

Nemojte biti prestrogi prema sebi. Malim koracima se dolazi do vrha. Na planinu ne možete doći radeći velike korake budući da ćete se brzo umoriti ili negdje poskliznuti. Uostalom, ne kaže li ona narodna: "Strpljen, spašen”?!

  isprintaj članak