Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Život može biti daleko jednostavnije uz ove savjete
Objavljeno: 09.04.2021. 00:01  
Život bez muke i nereda
Život bez muke i nereda

Slikao: Željko Marušić

Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jednostavno je skinete zajedno s prljavštinom.

 

Ove savjete sačuvajte, ne samo u glavi, jer će vam olakšati život:

- Prljave kuhinjske spužve stavite u stroj za pranje posuđa, na gornju rešetku. Bit će kao nove.

- Prilikom pranja povrća (pogotovo kod listova špinata ili salate) ili voća, napunite sudoper hladnom vodom i dodajte malo praška za pecivo. Lagano miješajte povrće po vodi i pustite da se namače neke tri minute i tada isperite. Tim postupkom, sva je prljavština pala na dno sudopera. Ponovno isperite i poslužite.

- Kupite jeftinu plastičnu foliju i zaštitite radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati. Kad završite jednostavno je skinete zajedno s prljavštinom.

- Kako spriječiti da se papirnati ručnici ne odmotaju tijekom putovanja ili kampiranja? Uzmite plastičnu dvolitrenu bocu i dobro je isperite. Odsijecite gornji dio i dno, te zarežite preko sredine. Sada ćete jednostavno moći omotati tu bocu oko role papira i tako ju zaštititi.

- Kako napraviti voćnu salatu u torbi? Dodajte konzervu voćnog koktela, konzervu komadića ananasa, šalicu kokosova oraha, čašicu instant pudinga od vanilije i bananu u deblju plastičnu vrećicu koju dobro zatvorite. Malo je protresite i poslužite. Salate će biti još bolja ukoliko je rashlađena.

- Uklonite ostatke hranu s posude u kojoj ste radili složenac, napunite je kipućom vodom i umiješajte 3 jušne žlice soli ili sode bikarbone. Pustite da se voda ohladi i tada operite kao obično.

- Kako biste napravili punjena jaja bez velikog nereda, kuhane žumanjke stavite u plastičnu vrećicu za zamrzavanje i dodajte sve sastojke. Zatvorite vrećicu i dobro izmiješajte sastojke unutra. Odrežite na jednom vrhu malu rupicu i punite bjelanjke. Na kraju vrećicu jednostavno bacite. 

  isprintaj članak