Ljudi koji jedu zdravo bace najviše hrane
Trebate se naučiti mudrom kupovanju samo potrebne količine hrane, pripremanju hrane i razlikovanju od oštećene, ali još uvijek jestive hrane, i stvarno pokvaren ...
Libija, Gadafi, Tito i Jugoslavija
Jeste li znali da je Tito bio prvi državnik iz nearapskog svijeta koji je posjetio Libiju i da se njegova slika nalazila u svim Gadafijevim rezidencijama? ...
Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Orijent nudi veliku raznovrsnost različitih jela
Objavljeno: 25.07.2017. 08:51  
Zlatna deverika (riba) punjena s datuljama
Zlatna deverika (riba) punjena s datuljama

Zlatna deverika (riba) punjena s datuljama 

(marokansko jelo)

 

Orijent nudi veliku raznovrsnost različitih jela. To nije povezano samo s njegovom zemljopisnom širinom – Orijent se proteže od Sjeverne Afrike do država prednje Azije – nego i također s činjenicom da je to središnje područje Islama.

 

Zlatna deverika (riba) punjena s datuljama – marokansko jelo

 

Potrebno:

1 zlatna deverika (približno teška 1 kg)

ulje

prstohvat đumbira u prahu

sol i papar

1 mala glavica luka (nasjeckana)

ulje za lim za pečenje

po potrebi malo vode

 

Nadjev:

3 jušne žlice riže

5 dag oljuštenih badema (sitno isjeckanih)

1 čajna žlica šećera

cimet

papar

2 jušne žlice maslaca

25 dag svježih datulja

 

Priprema:

Uzeti ribu, temeljito je isprati, i odmah izvaditi kosti pincetom(!).

Za nadjev pomiješati rižu s bademima, šećerom, cimetom i paprom i sve zajedno dobro izmijesiti s maslacem. Datulje oprezno prerezati, izvaditi im koštice i puniti ih s već pripremljenom masom.

Trbušni dio ribe popuniti s datuljama i nakon toga ga zašiti.

U nauljenu vatrostalnu posudu prvo ravnomjerno rasporediti nasjeckani luk, na to staviti ribu, sve zajedno prekriti i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko 30 minuta (po potrebi dodati malo vode), a kratko prije kraja pečenja ribu otkriti da dobije lijepu boju. Gotovu ribu posipati cimetom.


Pročitajte još:

http://www.turistplus.hr/hr/najvece_deverike_svijeta/540/

  isprintaj članak