Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Omiljeno jelo u sjeverozapadnoj Hrvatskoj
Objavljeno: 28.05.2020. 09:40  
Zlevka
Zlevka

Zlevka

 

Potrebno:

jedan kravlji sir

2 jaja

pola litre mlijeka

6 jušnih žlica bijele pšenične krupice (griza)

malo soli

2- 3 žlice šećera

jedan vaniln šećer

 Po želji naribati koricu neprskanog limuna.

 

Priprema: 

Sve sastojke promiješati u jednoj posudi.

Izliti u posudu za pečenje i staviti peći na 220°C i peći dok ne zarumeni.

Kad se stegne, nakon približno 20 minuta, preliti razmućeno jaje i slatko vrhnje.

 

(Autor: Spomenka Saraga)

  isprintaj članak