Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Zračna luka München popela se na 5. mjesto na svijetu i dobila nagradu "World Airport Awards"
Objavljeno: 11.05.2020. 14:30  
Zračna luka München opet najbolji aerodrom u Europi
Zračna luka München opet najbolji aerodrom u Europi

Bavarsko zračnoj luci je ponovno dodijeljen naslov "najboljeg aerodroma u Europi" pri dodjeli nagrada "World Airport Awards" londonske zrakoplovne konzultantske tvrtke Skytrax. Na rini svijeta München se poboljšao za dva boda u odnosu na prošlu godinu i zauzeo izvanredno peto mjesto. Među zračnim lukama s godišnjim prometom putnika između 40 i 50 milijuna, München je čak bio prvo mjesto na svijetu.

Pored uspjeha u ukupnom poretku, zračna luka München ostvarila je i izvrsne ocjene u raznim pojedinačnim kategorijama. Prema mišljenju ispitanika, München je među najboljim aerodromima za transfer i spada u top grupu na svijetu i po načinu ulaska. Uz to, dobio je i odlične ocjene za uslužne sadržaje i restorane.

"Zadovoljni smo neizmjernom zahvalnošću koju su gosti iz cijelog svijeta pokazali našoj zračnoj luci. Ovo povjerenje pomoći će nam da savladamo izuzetno teško trenutno stanje zbog pandemije koronavirusa", primijetio je Jost Lammers, izvršni direktor münchenske zračne luke.

Najbolja zračna luka na svijetu ostaje Singapur Changi, a slijede zračna luka Tokio Haneda i Međunarodna zračna luka Hamad u Dohi. Temelj nagrada "World Airport Awards” bila je anketa među više od dvanaest milijuna putnika. Putnici iz više od stotinu zemalja sudjelovali su u istraživanju tijekom šest mjeseci (od rujna 2019. do veljače 2020.) i ocijenili 550 zračnih luka. 

Ovo je trinaesti put u posljednjih petnaestak godina, da je zračna luka München proglašena za "najbolju zračnu luku u Europi". 

  isprintaj članak