U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Paprika
Ostavimo li da plodovi potpuno dozriju na stabljici, paprika će prestati cvjetati. ...
Kako očistiti prijenosno računalo puno mikroba
Za vrijeme dok se suši pametno računalo upotrijebite vrijeme i operite ruke! Na taj način nećete vratiti klice na svoj novo dezinficirani uređaj. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Obavljen je pokusni let između glavnog grada Abuje i najvećeg grada Lagosa
Objavljeno: 27.06.2020. 22:32  
Zračne luke Nigerije 90 posto spremne za ponovno otvaranje
Zračne luke Nigerije 90 posto spremne za ponovno otvaranje

Hadi Sirika, ministar zrakoplovstva Savezne Republike Nigerije

 

Vlada Savezne Repuvlike Nigerije, države s gotovo 200 milijuna stanovnika, priopćila je kako je Nigerijska uprava civilnog zrakoplovstva (NCAA) 90 posto spremna otvoriti zračne luke za domaće letove.

Hadi Sirika, ministar zrakoplovstva, izjavio je to danas u Lagosu nakon pokusnog leta zrakoplova Aero Contractors s međunarodne zračne luke Nnamdi Azikiwe u Abuji do zračne luke Murtala Muhammed u Lagosu. Ispitna vožnja izmđu te dvije zračne luke trebala je utvrditi njihovu spremnost za nastavak domaćih letova diljem zemlje.

Sirika je napomenuo da će putnici za domaće i međunarodne letove dolaziti tri, odnosno pet sati prije ukrcaja, i da će se poštivati ​​sve protokolarne smjernice. Od putnika će se tražiti da nakratko skinu maske radi identifika cije. Zračnim lukama neće moći pristupiti nitko tko ne putuje ili nije dio osoblja.

Smanjen je i broj mjesta u odlaznim dvoranama zračnih luka s 500 ili 700 na 200 ili 250 osoba.

  isprintaj članak