Ovo su najjače putovnice svijeta 2019. godine
Hrvatska se, među članicama Europske unije, već godinama nalazi u nepovoljnom položaju zajedno s Bugarskom i Rumunjskom. ...
Zašto u Aziji nose kirurške maske za lice
Stanovnici ovih država vjeruju u tradicionalnu kinesku medicinu (TCM) prema kojoj su dah i disanje sastavni su dio dobrog zdravlja, a izlaganje lošem zraku može ...
Najbolji hotelski lanci za LGBTQ osobe u SAD-u
Mnogi hoteli u SAD-u prilagođeni su LGBTQ osobama, od velikih međunarodnih lanaca do malih hotela. Pogledajmo koji hotelski lanci pozivaju LGBTQ goste i pružaju ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Najznačajniji projekt od osnivanja Županijske lučke uprave Crikvenica
Objavljeno: 13.09.2019. 17:28  
Županijska lučka uprava Crikvenica nakon ljetne stanke nastavlja s radovima na uređenju luke
Županijska lučka uprava Crikvenica nakon ljetne stanke nastavlja s radovima na uređenju luke

Baška

 

Kraj turističke sezone donosi nastavak izvedbe projekta „Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luka Crikvenica" kojim će se osigurati kvalitetnija povezanost stanovnika otoka Krka s kopnom.

Radovi na dogradnji luke Crikvenica, koji predviđaju izgradnju zapadnog lukobrana duljine 130 metara i Male palade duljine 60 metara, nastavljaju se od idućeg tjedna budući da su bili privremeno obustavljeni za vrijeme trajanja turističke sezone. Riječ je o najznačajnijem projektu od osnivanja Županijske lučke uprave Crikvenica te donedavno najvećem ulaganju u pomorsko dobro na području Primorsko-goranske županije koje je započelo još u studenom prošle godine.

„ Od idućeg tjedna nastavljamo s radovima kako bismo u skladu s rokovima uspješno dovršili projekt dogradnje luke Crikvenica. Odrađen je velik dio posla koji se odnosi na podmorski iskop i nasipavanje kamenog nasipa, te je izbetoniran dio betonskih blokova i obaloutvrdica. Dovršenjem projekta osigurat će se preduvjeti za kvalitetniju povezanost otoka Krka s kopnom, ali i stvoriti temelji za nadogradnju turističke i nautičke ponude u Crikvenici", istaknuo je ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica Mario Kružić.

Dovršenjem projekta bit će zadovoljeni svi sigurnosni zahtjevi za nesmetano odvijanje županijske brodske linije Crikvenica-Šilo (otok Krk) koja je od velike važnosti za stanovništvo otoka. Poboljšana usluga prijevoza putnika tijekom cijele godine omogućit će uključenost hrvatskih otoka u širu prometnu mrežu te unaprijediti preduvjete za zapošljavanje, obrazovanje i pristup medicinskoj skrbi stanovnicima otoka Krka.

Projekt „Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luke Crikvenica"u cijelosti je plaćen novcem iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u okviru specifičnog cilja – povećanje dostupnosti naseljenih otoka za njihove stanovnike te sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za razvoj luka otvorenih za javni promet. Vrijednost projekta iznosi gotovo 33 milijuna kuna, a radove izvodi Zajednica ponuditelja koju čine Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice, BSK commerce d.o.o. iz Rijeke i DSS obrt za izgradnju hidrograđevinskih objekata i podvodne radove iz Crikvenice. 

 

  isprintaj članak