U kojoj zemlji pršti od orgazma?
Sve vrvi trgovinama seksi igračkama, raznim spolno poticajnim materijalima, pornografskim filmovima i slično. ...
Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Pravila ponašanja u restoranu i baru
Ukoliko ste u žurbi ili ne volite čekati, dajte napojnicu konobaru unaprijed i naglasite mu kako znate cijeniti dobru uslugu. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Robert Šepinski i Aleš Benda uspjeli nakon pola sata borbe s tunom
Objavljeno: 21.07.2019. 19:38  
Županijsko natjecanje mini BIG OM u Njivicama završeno s tunom od 75,5 kilograma
Županijsko natjecanje mini BIG OM u Njivicama završeno s tunom od 75,5 kilograma<br>

Na Županijskom natjecanju mini BIG OM u Njivicama upecana je tuna teška 75,5 kilograma, a sretni ribolovci bili su par Robert Šepinski i Aleš Benda. Tunu su ulovili na "pošti" Vela vrata, a s njom su se borili nešto više od pola sata.

 

"Prezadovoljni smo! Ovo je prvi put da smo u srpanjskom dijelu sezone izvukli tunu! Kvarner je pun plave ribe, a to znači da tuna ima hrane! Ove godine vratila se na vrijeme u Kvarner. Svi podaci vesele jer potvrđuju da se tuna "obnovila", ali na neki način ponovno su se ustalile i njezine navike. Povratak na sjeverni Jadran ove godine je bio točno na vrijeme. Proteklih godina znatno je kasnio njezin povratak, a sve se to događa u fazama. Čim se poremeti i najmanji dio u prehrambenom lancu, za sobom vuče i niz drugih posljedica pa je potrebno neko vrijeme da stvari dođu na svoje mjesto. Plave ribe, od one najmanje do najveće konačno ima u Kvarneru, a to znači da tuna ima što jesti i naravno da je tu”, rekao je predsjednik KSRM-a Tomo Sparožić. Njegove riječi potvrdio je i Robert Šepinski, kapetan posade El diablo i Opatije koji navodi kako prilikom svakog isplovljavanja u akvatorij kvarnera ugledaju nekoliko većih primjeraka tune.

 

Tunu su sa znatiželjom pogledali i brojni turisti. S obzirom na to da je natjecanje bilo klupskog karaktera, tuna je podijeljena članovima KSRM-a BIG OM i okupljenim gostima i prijateljima omišaljskog Kluba.

Službena sezona lova na veliku ribu na Kvarneru je otvorena na najbolji mogući način. Ako se po jutru dan poznaje, i ribolovci i posjetitelji uživat će na predstojećim nam natjecanjima.

Pred nama je 2. županijsko natjecanje mini BIG OM 10. kolovoza u Kraljevici nakon čega slijedi međunarodna tuna avantura BIG OM koja će se održati u Omišlju od 28. do 31. kolovoza.

  isprintaj članak