16.1.2013. 15:46:00   
Dijete u zrakoplovu

Putuje li vaše dijete samo zrakoplovom uistinu nemate razloga za brigu. Naime, osoblje zrakoplova pazit će na njega i družiti se s njime tijekom leta, istovremeno ga zabavljajući raznoraznim igrama, crtanim filmovima i poklončićima kako bi mu brže protekao let.

Nakon slijetanja dijete će otpratiti do osobe koja ga, prema dogovoru, mora pričekati, ili do, također unaprijed dogovorenog, prijevoznog sredstva.

Djeca mogu sama putovati u dobi od četiri godine nadalje ovisno o svakoj zrakoplovnoj tvrtki. Već prilikom rezervacije zrakoplovne karte potrebno je naznačiti da će dijete putovati samo, dok će na prijavi (check in) dijete dobiti oznaku koja omogućava osoblju zrakoplova da ga u svakom trenutku lako prepozna.

Ne zaboravite djetetu dati sve potrebne isprave, valjanu fotografiju i, ukoliko je potrebno, izlaznu vizu i potvrdu cijepljenja. Također planirajte dovesti dijete na prijavu za let najmanje pola sata ranije i uvjerite se da je zrakoplov krenuo prije negoli napustite zračnu luku. Osoba koja će dočekati vaše dijete mora u zračnu luku stići točno u vrijeme slijetanja zrakoplova s identifikacijskim dokumentom.

Na letovima koji traju dulje od dva i pol sata djetetu će biti poslužen obrok prilagođen njegovom ukusu. Ne zaboravite naručiti dječji obrok prilikom rezervacije ili podizanja karte, najmanje 24 sata prije leta. Djeca u dobi od devet godina i starija mogu birati između tzv. odraslog ili dječjeg menija. 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr