31.3.2013. 20:39:00   
Pustolovina Siam Parka

Fotografije: akvarij s morskim psima, ribice, tobogan, motiv iz parka, tobogan, predstava, čamac, djeca u čamcu, dupini

 

Siam Park spoj je egzotičnih tajni i doživljaja drevnog kraljevstva Tajlanda s 21. stoljećem. Riječ je, zapravo, o najvećem i najbolje tematski osmišljenom vodenom parku u Europi. Okružen suptropskom vegetacijom i obasjan sunčevim sjajem s juga Tenerifa, park nudi 14 glavnih vodenih atrakcija te pet barova i restorana.


Napisala: Željka Sruk


Nakon što zakoračite kroz čaroban ulaz u ovaj zadivljujuć svijet, pustolovina može početi. Toplu dobrodošlicu odmah će vam zaželjeti zabavni morski lavovi koji uistinu znaju uživati prskajući uokolo u tzv. siamskom stilu. Oni su tek prvo od brojnih iznenađenja koja ćete otkriti u parku… od plutajuće tržnice do kuće čaja, od bara na plaži do Thai restorana.

Rijeka Sawasdee krivuda parkom i tjera vas da se opustite i uživate dok plovite njezinom kristalno čistom vodom. Upijajte vidike dok svijet prolazi kraj vas – egzotičan otok, slapovi i kaskade te spektakularan akvarij. Tu su i zlatna plaža, bazen s iznenadnim ogromnim valovima, mogućnosti za jedrenje na dasci te škola jedrenja. Izgubljen grad najviše će oduševiti najmlađe, a tu su i zmija iz džungle, vulkan, div, trkač Naga i zmaj. Siam Park drži pet svjetskih rekorda: park je s najdužom i najvišom „lijenom" rijekom, najvećim umjetnim valovima, vodeni park s najviše atrakcija i najvećim Thai selom izvan Tajlanda s 25 različitih zgrada. U parku radi 200 osoba, a škola jedrenja na raspolaganju je svima, neovisno o dobi i stupnju dosadašnjeg znanja o jedrenju. Park se opskrbljuje morskom vodom koja se potom pročišćava od soli i zagrijava na 25 stupnjeva za korištenje u parku, nakon čega služi za zalijevanje bogate vegetacije parka.

 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr