14.3.2015. 17:43:00   
Francuska bujon juha

Francuska bujon juha


Sastojci:

800 g krumpira, oguljenog i narezanog na manje kocke

500 g gljiva (šitake, vrganji, bukovače)

1 poriluk

3 žlice ulja

3 šalice vode

2 žlice svježeg kopra

1 žlica peršina

morska sol i papar

 

Bujon mješavina:

1 žlica maslinovog ulja

1/2  male glavice luka

1 žlica klinčića

1 žlica lovorovog lista

3 prstohvata majčine dušice

1 žlica korijandera

1 žlica sjeckanog celera

 

Priprema:

Narežite gljive na pola po dužini,a zatim ih usitnite na veličinu zalogaja.

U velikoj posudi zagrijte ulje, dodajte poriluk i pirjajte dok ne omekša. Dodajte krumpir i bujon u bujon mješavinu. Kuhajte dok krumpir ne omekša. U međuvremenu operite gljive i dodajte ih u juhu s koprom i peršinom. Začinite solju, paprom i poslužite uz krišku omiljenog integralnog kruha.


 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr