6.7.2016. 11:36:00   
Putokazi: RASKRUŽJE, Mjuzikl Mijena 16. srpnja u Krku

Nakon premijernih riječkih izvedbi, Putokazi svojim iznimno uspješnim, odlično prihvaćenim od publike i kritičara, glazbeno scenskim djelom otvaraju 60. Ljetne priredbe u Krku.

"Raskružje" libretistice Irene Križ u glazbenom ruhu orkestratora Filipa Franka moći će doživjeti publika na Trgu krčkih glagoljaša, 16. srpnja u potpuno drugačijem ozračjui, ovog puta pod vedrim nebom.

Raskružje je glazbena priča o ljubavi koja izlazi iz okvira. Onoj o ljubavi majke i njenoj unutarnjoj borbi s prihvaćanjem odvajanja od djeteta. Raskružje je nadahnuto slavenskim mitom o Jarilu i Morani te grčkim o Perzefoni. Ljubav između dva svijeta u Raskružju postaje nemoguća zbog razlika u pripadnosti osoba drukčijeg podrijetla, imena. Ovaj neobični zaplet koji vrvi slavenskim vilama, bogovima, grčkim furijama i podsjeća nas tako na svakodnevne životne situacije u sukobu taština, straha i netolerancije. Glavni likovi Demetra i Perun, Morana i Jarilo, Janja i Gospodin Lijep i Mlad, vile Rusalke i Polunoćnice te Demonke, hadske furije i ostali, putujući Raskružjem suočavaju se stalnim mijenama.

U raskošnoj produkciji mjuzikla sudjeluje četrdeset izvođača, a uz Irenu Križ i Filipa Franka umjetnici u projektu su i Lenka Udovički, Ivana Kalc, Tajči Čekada, Deni Šesnić, Martino Šesnić, Goran Časni i Saša Ostojić.


 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr