4.8.2016. 14:55:00   
Papazjanija (juha)

Papazjanija (juha)

 

Potrebno:

1 kg govedine

30 dag mrkve

10 dag korijena peršina

15 dag gomolja celera

50 dag kelja

30 dag krumpira

10 dag paštrnjaka

50 dag lučica

1 dl octa

4 češnja češnjaka

papar u zrnu

2 lovorova lista

5 dag masti

 

Priprema:

Zelenje očistiti i narezati na tanke rezance, a kelj i krumpir nešto krupnije. Posudu s debelim dnom namazati masnoćom. Na dno složiti meso, posoliti ga, a preko njega posložiti povrće i to svaku vrstu posebno. Lučice ostaviti cijele. Na kraju dodati začine i zaliti octom i vodom. Posudu prekriti pergament papirom, povezati ga i ostaviti sadržaj kuhati u pećnici 2-3 sata na srednjoj temperaturi.

 

Savjet:

Papazjaniju je najbolje poslužiti u zdjeli ili kacu u kojoj se kuhala.

 

 

 

 

Energetska vrijednost po obroku: kcal/kJ 410/1719

 

 

 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr