6.10.2016. 15:35:00   
Rijeka: Post rock veselica u petak, 14.10. Tides from Nebula Poljska) + Asheraah (Rijeka)

Krenula je jesen Distune ne spava. Naprotiv, ispred nas je udarnička 6. koncertna sezona – naglasak na raznolikosti, kvaliteti, ali i iskakanju iz kalupa.

 

Post rock veselica

Petak, 14.10. Tides from Nebula Poljska) + Asheraah (Rijeka) + 00y18 (Austrija) @Pogon kulture

Koncertnu sezonu startamo s post rock veselicom. Naime, dragi momci iz benda  Tides From Nebula, vraćaju se Rijeku promovirajući svoj novi album „Safeheaven“.  Tides From Nebula svoje glazbeno putovanje počinju 2008. u Varšavi, a već godinu dana nakon  snimaju prvi album „Aura“. Iako je riječ o relativno mladom bendu, dečki iza sebe imaju preko 500 koncerata, koje uključuje i nastupe na svim priznatim festivalima kojima je predznak post rock. Upravo  ih posljednji  album „Safeheaven“ stavlja na vrh žanra te ih trenutno smatraju kremom post-rocka. Osim posljednjeg, njihov opus sačinjavaju još tri albuma, te odličan live session, zvuk im je organski i melodičan, a sama svirka divljaštvo na najljepši način.

Domaću podršku daju Asheraah, post-metal bend koji djeluje od 2009. Njihovi nastupi su odlična kombinacija  zaraznih  riffova koji se spajaju s video projekcijama i daju sliku benda u cjelini.Momci iza sebe imaju jedno album „The Mountain“ izdan u Geenger Recordsu. Kako je ovo posebna prigoda na set listi naći će se i neka nova stvar.

Lineup podebljava austrijski ambijentalni-sludge duo 00y18.  Grupa je nastala kao bedroom projekt Michaela Zimmela – gitarista post - metal grupe MetheXis. Nakon razlaza članova grupe 2011. Michael se je zaputio na više  europskih turneja, gdje je kao one man band  djelio pozornicu za gazdama žanra kao što su This Will Destroy You, Maybeshewill, Tundra, Mantar i Celeste.Cijena ulaznice u preprodaji iznosi 40 kn,dok će na dan koncerta biti potrebno izdvojiti 55 kn.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr