2.11.2016. 15:47:00   
Kušanje mladih vina u središtu Zagreba 4. studenog

U petak, 4.studenog 2016. s početkom u 17 sati u restoranu Klub književnika, Trg bana Jelačića 7/1 u Zagrebu, održat će se vinska izložba pod nazivom „Večer mladih vina by Vinoljupci“ kojima će se zagrebačkim ljubiteljima dobre kapljice predstaviti vinari kontinentalne Hrvatske.

Nakon uspješnog predstavljanja plešivičkih portugizaca u studenom prošle godine, ovoj su se manifestaciji pridružili i vinari drugih vinskih regija. U žarištu izložbe su mlada vina – poput portugisca i frankovke, a želja je organizatora ukazati na dosege i mogućnosti spomenutih sorti, ali isto tako i očuvati tradiciju i kulturu kušanja mladih vina. Uz mlada vina, naći će se tu i mirna i pjenušava vina ranijih godišta, koje će se moći kupiti po prikladnim cijenama izravno od izlagača.

Na izložbi će se predstaviti desetak vinara-izlagača, među kojima su Gregorić, Mladina, Ivančić, Jagunić, Šoštar, Feravino i drugi. Program će trajati do 23 sata. Svi vinoljupci će s kupljenom ulaznicom, koja u pretprodaji stoji 70 za jednu, odnosno 120 kn za dvije osobe, mogu neograničeno kušati vina, družiti se s vinarima i uživati u živoj akustičnoj kulisi rock&swing dueta. 

U sklopu izložbe bit će održana kratak prikaz uspjeha hrvatskih proizvođača portugisca u okviru svjetskog ocjenjivačkog skupa “Portugiser du Monde” održanog u Mađarskoj početkom godine. Gošća-prezentatorica bit će gđa. Željka Balja, koja je zaslužna za sudjelovanje hrvatske delegacije vinara na tom događanju.

 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr