8.3.2017. 17:47:00   
Tunis - 300 sunčanih dana godišnje i 1300 kilometara plaža

Souse (Port el Kanatoui)

 

S točno 300 sunčanih dana godišnje i 1300 kilometara plaža na sredozemnoj obali ova sjevernoafrička zemlja cilj je mnogih turista. Dobra je za svakog pa je vole i sportaši i roditelji s djecom, ali i gay turisti.

Prednost je što je do Tunisa manje od tri sata leta, za novac se dobije više nego u domovini, a posebno su omiljene kupovine na bazarima (tržnicama) i u trgovačkim centrima gdje su i međunarodne marke jeftinije negoli u Europi. Naravno, uglavnom kopije.

U Tunisu svakako treba pogledati glavni grad Tunis, provesti se jeepovima na safariju u pustinji i posjetiti Kartagu kraj glavnog grada - Tunisa, do koje se može doći i prigradskog željeznicom, medine (utvrđene dijelove grada s trgovinama), Sousse (i turistički dio Port el Kantaoui) i Kairouan (treće sveto mjesto muslimana).

No, Tunis nudi još golf terene, bogatu wellness ponudu s thalassotherapijom (grčki Thalatta = more) zahvaljujući činjenici da je 4 mjeseca godišnje ljeto, a osam proljeće, te odličnu ponud ujela i izvrsnih tuniških vina.

 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr