6.4.2017. 18:48:00   
Grašak na ghi maslacu

Grašak na ghi maslacu

 

Potrebno je:

ghi (ili domaće maslo)

hladno prešano ulje za prženje (sezamovo, od sjemenki grožđa, palmino)

žlica integralnog brašna

3 dcl juhe od povrća

6 komada oljuštenog i isjeckanog mladog luka

iscjeckana glavica zelene salate

morska sol

papar

hladno prešano maslinovo ulje

 

Priprema:

Zagrijte tavicu na umjerenoj vatri i dodajte ghi maslac. Ostavite da se malo zagrije, a zatim dodajte brašno i promiješajte. Dodajte juhu od povrća miješajućim lagano kako ne bi ništa zagorilo. Dodajte mladi luk, grašak i salatu i kuhajte na laganoj vatri pet minuta.

Dodajte sol i papar prema vašem okusu i poslužite preliveno s malo maslinovog ulja.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr