18.7.2017. 7:19:00   
Velvet festival - otočna oaza zanimljivog zvuka na Krku od 13.-16. kolovoza 2017.

Velvet festival - ta mala perla festivala domaće produkcije svježeg zvuka koji se ne boji svega čega se uobičajeni hrvatski promotor pribojava. Želja za boljim ove godine je iznjedrila lineup koji sliči malom odjeljku velikog Primavera Sounda u Barceloni koji je ove godine srušio sve festivalske standarde elektroničke, rock i prije svega indie scene. Mješavina internacionalnih, izrazito kvalitetnih, a žanrovsko različitih izvođača ove godine između 13.8.-16.8. možete poslušati na Krku u mjestu Puntu.

Festivalsko vrijeme je krcato: filmske projekcija na plaži ili u gradu, sajam ploča dva boat partyja, 14. i 15. kolovoza od 18 - 21 sat taman da vas oraspolože i zagriju za plesanje do jutra.

Također, na otvaranju Velvet festivala, biti će izložba koncertnih fotografija Davida Bowiea, Franka Zappe, Phil Collinsa i Keitha Emersona iz 70-tih i 80-tih fotografa Stanleya Frgačića (koji je rodom iz Stare Bašćanske na otoku Krku), izložba Zabranjeno fotografiranje riječke umjetnice Dorotee Škrabo kao i izložba vrhunskog street art umjetnika Mislav Lešića. Popusti na razne aktivnosti na Krku te najveća dva bonus trenutka - besplatan prvi dan i besplatan kamp!

A to sve su to tek popratni događaji. Glazbenici koji će vas stvarno šarmirati i zbog kojih ćete nestrpljivo iščekivati lineup za sljedeću godinu su ovogodišnji headlineri, bendovi, glazbenici i djevi od kojih svakako treba izdvojiti premijerne nastupe suludog londonskog ansambla Vanishing Twin, finskog psych-pop glazbenika Jaakko Eino Kalevi, trenutno najprogresivnijeg hrvatskog jazz quarteta Chui kao i nastup domaćeg macho-pop benda Svemirko.

Ostatak lineupa, između ostalih uključuje izvođače kao što su Nesesari Kakalulu i persons from porlock (oboje iz Slovenije), Them Moose Rush, Ichisan, Lüle (Kompleks) i SZCH, dokazuje da Velvet festival nastavlja sa tradicijom isporučenja kvalitetne i probrane glazbe. 

Osim kvalitetnije glazbene ponude napredak je postignut i u međunarodnoj suradnji koja je ujedno i jedan od ciljeva samog festivala. Ideja je prepoznata od više srodnih organizacija iz Austrije, Mađarske i Slovenije, u vidu razmjene programa, gostovanja glazbenika. Tako će ovogodišnje izdanje ugostiti tri benda iz Mađarske; The Immigrants, The Beans i Humbugs, varirajući između žanrova kao što su garage, space rock te acid-house. 

Festival je dobio i novi vizualni identitet za koji je odgovoran iskusan dizajner Marko Vuleta-Djukanov koji je između ostalog radio i za Exit festival i Cinema City festival.

Festivalske ulaznice su već u prodaji i to po pretprodajnoj cijeni od 80 kn dok će na dan festivala biti 100 kn.

Prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, Dirty Old shop Zagreb i u sklopu sustava Entrio.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr