6.12.2017. 10:30:00   
Ovog petka 8. prosinca sve za buduće mlade poduzetnike

Ovog petka 8. prosinca u 18 sati u prostoru BIZkoshnice coworking prostora na zagrebačkom Britancu bit će predstavljen projekt EDEA, koji u Hrvatskoj provodi Institut za kreativno obrazovanje.

 

Projekt EDEA (Elements of developing entrepreneurial attitude) istražuje elemente potrebne za razvoj poduzetničkog stava kod mladih. Projekt je financiran iz europskog programa Erasmus+, a provodi se u Francuskoj, Italiji i Hrvatskoj i predstavlja jedinstven način suradnje između europskih coworking prostora i društvenih zadruga. Cilj projekta je dati odgovor i konkretan pristup rješavanju problema nezaposlenosti mladih usmjeravanjem prema samozapošljavanju i poduzetništvu, s posebnim naglaskom na društveno poduzetništvo.

Na predstavljanje EDEA projekta pozvani su svi, koji žele produbiti znanja i ostvariti nove poslovne prilike. Svi oni koji žele podržati novi način rada temeljen na suradnji, održivosti, društvenom utjecaju i osnaživanju svojih vještina i znanja te povećanju svjesnosti potrebne za samostalno pokretanje poslovanja, razvoj poslovne ideje i kretanja u smjeru poduzetničke budućnosti.

Na predstavljanju će biti objašnjene sve aktivnosti projekta kao i dobrobiti za sudionike. Dok će svoja iskustva s nama podijeliti sudionici prethodno provedenih Erasmus+ poduzetničkih projekata za mlade. U samom projektu EDEA mogu sudjelovati mladi koji razmišljaju o razvoju poduzetničke ideje i poduzetnici početnici u dobi od 18 do 30 godina. Odabrani EDEA sudionici besplatno će sudjelovati na nizu poduka i međunarodnih razmjeni s ciljem osnaživanja vještina i znanja važnih i odlučujućih alata za razvoj ideja koje imaju dobar društveni utjecaj. Težište u odabiru sudionika biti će stavljeno na poduzetničke ideje s pozitivnim utjecajem za samog poduzetnika, zajednicu i društvo u cjelini (društvene inovacije, održivi razvoj, ekologija, korištenje novih tehnologija za poboljšanje kvalitete života i usluga, umjetnost i kultura i općenito promocija načela jednakosti, prilika i nediskriminacije)

Sudionici EDEA projekta naučit će razvijati meke vještine poput sposobnosti kritičkog mišljenja, intuicije, timskog rada, rada u međunarodnom okruženju, samoinicijative, konstruktivne kritike kao i prepoznati potrebe zajednice i uvidjeti društvenu dimenziju poslovanja. Osim toga upoznat će se s dinamičnim i osmišljavajućim poslovnim modelima, različitim dizajnerskim vještinama i tehnikama, alatima digitalne komunikacije i alternativnim instrumentima za financiranje i prikupljanje sredstava kao i pravnim i organizacijskim modelima s kojima mogu započeti svoju poduzetničku aktivnost.

 

Potrebno je poslati prijavu na email: bizkoshnica@bizkoshnica.biz radi ograničenog broja mjesta.

Prijave za sudjelovanje na EDEA projektu otvorene su do 17.12. ispunjavanjem sljedećeg obrasca http://bit.ly/2j4TmsM

 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr