25.1.2018. 9:50:00   
Pileća krem-juha sa začinskim biljem i hrenom

Ilustracija


Pileća krem-juha sa začinskim biljem i hrenom

4 obroka, priprema oko 35 minuta

 

Potrebno je:

1 mali luk

30 g maslaca

20 g glatkog brašna

50 ml bijelog vina

600 ml bistre pileće juhe

250 ml vrhnja za kavu

 

Dodatak:

80 g žute repe

80 g mrkve

80 g poriluka

1 vezica vlasca

2 jušne žlice svježeg hrena (naribanog)

Sol, papar, muškatni oraščić

 

Priprema:

1. Očistiti luk, narezati ga na male kockice i zagrijati ga na maslacu dok ne postigne bistru/svjetlu boju. Umiješati brašno i kratko zajedno prepržiti. Zaliti vinom, juhom i vrhnjem, dobro promiješati i na srednjoj temperaturi kuhati oko 15 minuta pri čemu češće promiješati.

2. Oguliti žutu repu i mrkve, a poriluk očistiti. Povrće narezati na rezance i kratko prokuhati u slanoj vodi. Isprati hladnom vodom i pustiti da se ocijedi. Vlasac sitno nasjeckati.

3. Juhu začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem, umiješati povrće i kratko zagrijati. Juhu poslužiti posipanu vlascem i hrenom.

 

Hranjiva vrijednost po obroku

192 kalorija / 805 kJ; 14 g masnoće; 11 g ugljikohidrata; 0,6 BE; 42 mg kolesterola

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr