4.4.2018. 15:34:00   
Kastav: Vikend za uživanje u jelu, piću i opuštanju 7. i 8. travnja

Kastav, gradić na 365 metara nad morem, osim predivnog pogleda na Kvarner i iznimno vrijedne stare gradske jezgre, skriva prekrasnu šumu Loza i Lužina koja nudi pregršt mogućnosti za aktivnosti na otvorenom. Stoga je prvi travanjski vikend rezerviran za otvaranje sezone i uživanje u društvu ljubitelja biciklizma, pješačenja i kušanje vina.

U okviru vikenda 7. i 8. travnja, pod nazivom „Kastav Aktiv“, održat će se rekreativna Kastavska biciklijada uz poziv na proljetnu šetnju po Loze i Lužine.

Prvog dana od 9 sati okupljanje je na Fortici uz preuzimanje startnog paketa, a u 10 sati polazak je u istraživanje staza kastavskih šuma. Predviđene su dva biciklistička pravca: od 40 km, te od 25 km za one manje kondicijske spreme. Nakon vožnje slijedi uživanje u jelima „Oštarije Fortica“, koja je na vrijednom popisu 100 vodećih restorana u Hrvatskoj.

Cijena jednodnevne kotizacije iznosi 100,00 kn po osobi i uključuje prijavu sudionika, preuzimanje startnog paketa, stručno biciklističko vođenje grupe „Proljetni đir po Loze i Lužine“, osvježenje tijekom vožnje (voda i voće) te zajednički ručak. Dvodnevna kotizacija iznosi 150,00 kuna po osobi te dodatno, drugog dana manifestacije uključuje i šetnju uz pratnju ovlaštenih vodiča s polaskom u 10 sati te kuašnje najboljih vina u okviru završne svečanosti Ocjenjivačkog susreta vinara Kastavštine.

A razloga za duži boravak u Kastvu zaista ima. U nedjelju 8. travnja, nakon vođene šetnje kastavskim šumama Loza i Lužina, po povratku slijedi uživanje u jelima i pićima koje nudi trinaesti po redu „Ocjenjivački susret vinara Kastavštine“ - manifestacija koja tradicionalno privlači veliki broj ljubitelja dobra kapljice. Svečano proglašenje najboljih kastavskih vina počinje u 15 sati ispred Gradske lože te potom kušanje najbolje ocjenjenih vina na Fortici.

Pored najpoznatije kastavske vinske sorte – Belice, ljubitelji vina moći će kušati i razna druga vina proizvedena u kastavskim konobama. Važno je istaknuti da se značajan broj, od 89 zaprimljenih uzoraka, odnosi na Belicu što je konačna potvrda višegodišnjeg, uspješnog rada Udruge na programu revitalizacije vinogradarstva i vinarstva kastavštine i šire.

 

Više na: https://www.da-riva.hr/hr/kastavska-biciklijada-proljetni-%C4%91ir-0704/571_0/69 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr