5.4.2018. 20:09:00   
ŠkrletOVO PARTY! u subotu, 7. travnja 2018., u Ivanić-Gradu

ŠkrletOVO PARTY! Održat će se u subotu 7. travnja 2018. godine u Ivanić-Gradu, u zgradi Pučkog otvorenog učilišta, od 18-22 sata. To je događaj na kojem najpoznatiji moslavački proizvođači škrleta vinskim zaljubljenicima predstavljaju svoje škrlete te ostala vina iz vlastite proizvodnje. Posjetitelji kroz kušanje, razgovor i druženje s vinarima - Florijanović, Ilovčak, Jaram, Kezele, Miklaužić, Mikša, Trdenić i Voštinić-Klasnić, imaju priliku bolje upoznati ovu izvornu moslavačku sortu. Uz škrlete iz redovne berbe 2017., bit će predstavljena i posebna vina poput škrleta kasne berbe, orangea, odležanog pa čak i pjenušavog!

Kako bi ovo bio pravi vinski party, posjetitelje će zabavljati „Fine & Jazzy Bouquet“. Također ih očekuju i mali mesni zalogaji, hrskave bučnice te domaća bučina ulja, a za dugo sjećanje bit će i suvenira s motivima škrleta.

ŠkrletOVO PARTY! održava se u okviru ŠkrletOVA 2018, poludnevne manifestacije posvećene izvornoj moslavačkoj sorti škrlet. Program ovogodišnjeg, drugog po redu ŠkrletOVA u organizaciji Udruge škrlet Moslavina, Turističke zajednice i grada Ivanić-Grada, koji je ujedno i pokrovitelj manifestacije, sastoji se od stručnog dijela i ŠkrletOVO PARTY-ja! otvorenog za javnost.

Posljednjih nekoliko godina svjedočimo povratku ove pomalo zaboravljene i podcijenjene vinske sorte. Kao i brojne druge hrvatske izvorne sorte i škrlet je dugo zanemarivan, no uz iznimno zalaganje vinara i stručnjaka te potporu lokalne zajednice i vinskih zaljubljenika polako, ali sigurno nalazi svoj put do vinske publike.

Cijena ulaznice je 80 kuna, uz neograničenu pijenje vina. Za posjetitelje iz Zagreba organiziran je prijevoz po promotivnoj cijeni od 25 kuna. (T. Radić)

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr