9.4.2018. 13:48:00   
Utrka u brdskom biciklizmu Mitas 4 Islands u Baški (Krk) 11. travnja

Utrka Mitas 4 Islands traje od 11. do 14. travnja 2018. godine. Utrka obuhvaća četiri dionice, pa se svaku vozi na drugom kvarnerskom otoku. U srijedu na Krku, četvrtak Cresu, petak Rabu, a u subotu Lošinju. Svako se poslijepodne proglašava pobjednike dionice, a posljednji će dan, na Lošinju, biti objavljeni ukupni pobjednici utrke.

Tijekom utrke natjecatelji će preći ukupno 270 kilometara staze i ostvariti preko 5000 metara visinskog uspona. Sudjelovat će 600 natjecatelja iz tridesetak zemalja, od Danske do Južnoafričke Republike. Najviše ih dolazi iz Belgije i Češke. Za odličje će se boriti i biciklisti hrvatske reprezentacije Kristijan Budimir i Lorenzo Marenzi. Uz njih u utrci sudjeluju i rekreativci.

Brdski biciklisti ove godine imaju razlog više za sudjelovanje – utrka se prvi put boduje po međunarodnom sustavu bodovanja u brdskom biciklizmu - UCI.

Mitas 4 Islands trenutačno spada u najveće utrke u brdskom biciklizmu – utrka je treća u Europi i peta na svijetu. Uz sportsku, ima i veliku važnost za turizam. Utrka utječe na produljenje predsezone na kvarnerskim otocima. Zbog potreba biciklista te osoba iz njihove pratnje ove godine Jadranka hoteli otvaraju hotel Vespera, a Valamar Riviera hotele Sahara i Corinthia.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr