18.4.2018. 11:18:00   
„Šparoge i vino“ u Iki u subotu, 21. travnja 2018.

S konferencije za novinare: Kristian Kozmić, Vjekoslav, Zahej, Robert Benzija


U subotu, 21. travnja 2018. održat će se drugo izdanje manifestacije „Šparoge i vino“ u Iki. Cilj je sljubiti kraljicu proljeća - šparogu, izvornu namirnicu ovog kraja s mesom, ribom, tjesteninom i vrhunskim hrvatskim vinima Prelac iz Momjana.

Osmišljene kombinacije jela na opatijskom području počivaju na spoju primorske i kontinentalne kuhinje, nezamislive bez besprijekorno svježih domaćih organskih namirnica, od kojih se u proljeće posebno ističe divlja šparoga s obronaka Učke.

Zahvaljujući udruzi Ikarski barkajoli Opatija je dobila još jedno privlačno gastronomsko događanje pa će posjetitelji moće uživati u jelima od šparoga i vinima Prelac. Ova manifestacija ujedno je i uvod i najava Gourmet priče Opatijske rivijere koja će biti održana u Opatiji od 8. svibnja do 18. lipnja 2018. godine.

Kako se na sličnim manifestacijama šparoge gotovo uvijek pripremaju s jajima, organizatori i šefovi kuhinja su se odlučili za drugačiji pristup kako bi svim posjetiteljima pokazali da se šparoge odlično sljubljuju i s ostalim namirnicama poput mesa, ribe i tjestenine. Tako će se u nedjelju moći kušati malo drugačija jela od šparoga koje će pripremiti majstori kuhinje Robert Benzija iz Ville Ariston i Kristian Kozmić iz Ville Schubert – restaurant Bellevue.

 

Program događanja:

13 sati početak programa

Specijaliteti od šparuga majstora kuhinje Roberta Benzije i Kristiana Kozmića

Vina Prelac

Glazbeni nastupi u 13 sati: DJ Mriža, a u 16 sati: The Mystic Rose.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr