30.4.2018. 10:26:00   
U Vukovaru će se od 3. do 6. svibnja održati festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija

 

Kraljice iz Gorjana


U Vukovaru će se od 3. do 6. svibnja održati 1. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ"! Ovaj jedinstven festival započinje na Dan Grada Vukovara, a tijekom četiri dana festivala, na više mjesta će biti prikazano najbolje i najzanimljivije od hrvatske nematerijalne kulturne baštine i izvornih turističkih manifestacija.

“Tijekom festivala posjetitelji će moći doživjeti cijelu Hrvatsku, njezine turističke manifestacije i običaje te okuse onog najboljega u ponudi jela i pića”, naglasio je Aleksandar Kovačevuć, autor i producent projekta, i dodao kako je riječ o jedinstvenom festivalu koji se održava tijekom Europske godine kulturne baštine, a na kojem će se predstaviti zaštićena hrvatska nematerijalna kulturna baština koja je na nacionalnoj i UNESCO-ovoj listi, uz najatraktivnije turističke manifestacije, atrakcije i odredišta iz cijele Hrvatske.

“Festival će biti održavan na dvije festivalske pozornice, s time da je glavna smještena na Trgu Republike Hrvatske, a druga je na vukovarskoj šetnici. Počet će 3. svibnja u 10 sati nastupom djece Vukovara i dječjeg zbora Vukovarski golubići. Održat će se i akcija Kupujmo hrvatsko Hrvatske gospodarske komore, u kojoj će sudjelovati preko stotinu izlagača“, tumači Silvije Šimac, izvršni producent Festivala ispred agencije Organizatori bez granica.

Tijekom Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i odredišta "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ" bit će predstavljeni Sinjska alka, Kaj su jeli naši stari iz Vrbovca, Picokijadu iz Đurđevca, Đakovački vezovi iz Đakova, Ninska šokolijada, Samoborski fašnik, Zvonimirovi dani iz Knina, Bučijada iz Ivanić-Grada i drugi. Uz brojne nastupe KUD-ova iz svih krajeva Hrvatske i bogatog kulturno-umjetničkog programa, pridružit će se i popularni glazbeni televizijski serijal “Lijepom našom” s Brankom Uvodićem, koji će obogatiti program prvog dana. Prvoi dan će biti održan i večernji koncert klape Intrade i Nene Belana, dok će sutradan nastupiti Najbolji hrvatski tamburaši, a 5. svibnja nastupit će Psihomodo Pop.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr